Hogyan fogadhat élőben lóversenyekre?

Hogyan fogadhat élőben lóversenyekre?

Élő fogadás

Az élő sportfogadás egy rendkívül izgalmas változata a fogadásnak, ahol a fogadók a
sportesemény alatt tehetik meg a tétjeiket. Egy egyedülálló szórakozási és rugalmas fogadási lehetőséget biztosít a fogadónak, aki a sportesemény állásától függően módosíthatja az előzetes fogadási stratégiáját. Az élő fogadás, valamint a LiveCasinoRank oldalon szereplő élő kaszinó játékok szinte kizárólag online érhető el a fogadás technikai megvalósíthatósága miatt. Ez a fogadási típus rengeteg további lehetőséget biztosít a fogadóknak. Általában a játékesemény egy adott időpontjában, például egy negyed vagy egy félidő után, vagy akár minden egyes menet után nyílik lehetőség a fogadásra.

Miért is népszerű az élő kaszinó és az élő fogadás? Egyrészt egy sikeres fogadás azonnali elégedettség és öröm érzését válthatja ki, és a kezdő fogadók nem szeretnek sokat várni az eredményekre. Azonban a tapasztalt fogadók szeretik ezt a fogadási típust, mert a játéktudásuk sokkal jobban érvényesül az élő fogadás során. Továbbá általában olyan fogadók választják, akik egyben lelkes sportrajongók is és élőben követik a sporteseményt. Ha egy játék eredményére a játék kezdete előtt fogad, akkor semmilyen hatása nincs annak, hogy nézi a játékot vagy nem. Ha azonban élő fogadásban vesz részt, akkor biztosan figyelemmel követi az esemény és a fogadást ennek megfelelően teszi meg.

Hagyományos lóverseny fogadás

A lóverseny fogadás nem hasonlító a lottóhoz, mert a lóversenyzés és a fogadások komoly ismeretét tételezi fel. Továbbá ismerni kell a fogadóirodákat is, mert a különböző fogadóirodák eltérő nyereményszorzókat használhatnak ugyanarra a versenyre és ugyanarra a lóra. Továbbá a különböző fogadóirodák másféle módszer szerint fizetnek, például egyes irodák bizonyos helyezésekre esetleg nem fizetnek. A fogadóirodák kiválasztásán kívül a fogadás típusát is meg kell határozni. Mire is lehet fogadni a lóversenyzésnél? A tét fogadásnál a győztes lovat kell eltalálni, ami természetesen nem egyszerű figyelembe véve a lovak számát egy futamban. A hely fogadásnál a fogadott lónak dobogós helyen kell szerepelnie. Ennél a fogadásnál a nyerés esélye nyilvánvalóan nagyobb, mint a tét fogadásnál. A befutó fogadásnál az első és a második helyezettet kell jól megtippelni, ráadásul a helyes sorrendben.

Élő lóverseny fogadás

Az élő lóverseny fogadás egy még izgalmasabb formája a lóverseny fogadásnak. Ez a fogadás még több ismeret igényel lóversenyről, mint a hagyományos fogadás. Ennek tükrében a fogadónak nagyon tájékozottnak kell lennie a lóverseny programsorozatról és a lovak és zsokék eredményeiről. Pontosan ismernie kell, hogy milyen futamokat rendeznek, melyik lovak indulnak egy futamon, és a zsokék melyik lovakat foglalták le. Továbbá tudnia kell, hogy milyen események történtek, például voltak-e esések vagy sérülések a korábbi futamokon. Az előzmény pontos ismerete után tanulmányoznia kell, hogy hogyan gondolkoznak az elemzők a versenyt illetően, és érdemes elolvasni az elemzéseket és a tippadók véleményét a helyi sajtóban és médiában. Nem mindig kell követni a tippadók javaslatait, de érdemes megismerni az érvelésüket.

A következő lépésben ki kell választania a lovat, amelyre fogadni fog. A kiválasztásnál a következő szempontokat érdemes figyelembe venni, a fent említetteken kívül. Egy az előző futamokon sikeres ló tényleg egy tehetséges ló, vagy csak könnyebb futamokon vett részt? Milyen formában van a zsoké, és mikor lovagolt utoljára? Van-e bármilyen gond egy adott lóval kapcsolatban ezen a futamon? Ezen szempontok gondos mérlegelése után ki kell választania a lovat, amelyre fogad, majd tanulmányoznia kell a nyereményszorzókat különös tekintettel arra, hogy különböző országokban másféle szorzósémák léteznek. Mérlegelnie kell, hogy egy adott szorzó kedvező-e Önnek figyelembe véve a ló adottságait is.

A nyereményszorzó mellett ki kell választania a fogadás típusát is. A típusokat már részben említettük, az alábbiakban megadunk további típusokat, mint például a dupla, a tripla, a trifecta, az exacta, a superfecta és a quinella. Például a superfecta fogadásnál 4 lóra lehet fogadni ugyanabban a futamban, méghozzá úgy, hogy egy adott sorrendben fognak célba érni az első négy helyen, míg a triple fogadásnál három lóra lehet fogadni, amelyek három különböző futamon nyernek.

Képek: Canva
2023.05.19.

Hozzászólások