A világ 7 legjobb lóversenye

A világ 7 legjobb lóversenye

Kíváncsi vagy, melyek a legjobb lóversenyek a világon? Ha nem, akkor most kellene. Minden lóversenyrajongónak mindig gondolkodnia kell azon, hogy melyek a világ legjobb futamai, és melyekre érdemes elmenni.

A kép illusztráció

Melyik versenyek a legnépszerűbbek, akciódúsak és a legjobb lovakkal?

Nos, hogy őszinte legyek, az, hogy mely versenyek a legjobbak, személyes dolog, mindenkinek megvan a kedvenc versenye, és attól is függ, hogy hol áll rendelkezésre, különösen, ha élőben szeretné megnézni a versenyt.

Jelentkezz be a magyar sportfogadó oldalak, és élvezd a futamokat otthonról, kényelmesen a tévé előtt, a barátaiddal vagy a családoddal együtt.

Hogyan határozza meg tehát a legjobb futamokat? Nos, ökölszabályként elmondható, hogy a világ legjobb futamai a nagyszabású versenyek, amelyeken a világ legjobb lovai közül sokan indulnak, és amelyekhez nagy pénzdíj és nagy tömegek társulnak.

De ahelyett, hogy elmerülnénk és arról beszélnénk, hogy mitől lesz egy verseny nagyszerű, nézzünk inkább néhányat a legjobban rangsorolt futamok közül.

A legnagyobbak és a legjobbak

A legnagyobb és legjobb lóversenyek mögött is gazdag történelem áll, de ezek a versenyek nem csak a lovak bemutatására szolgálnak, hanem nagy tiszteletnek örvendő, csillogó események is, amelyek gyakran a világ minden tájáról vonzzák az embereket.

A kép illusztráció

Mik is ezek az események?

  1. Kentucky Derby

Először is ott van a Kentucky Derby, amelyet május első szombatján rendeznek meg a Churchill Downs Stadionban, a Kentucky állambeli Louisville-ben. Gazdag története van, 1875-ben kezdődött és minden évben folytatódik.

Számos hagyomány kapcsolódik hozzá, többek között a menta juleps és a “My old Kentucky home” éneklése.

Ez egy 1 ¼ mérföldes földes pálya. Ez a verseny egyben a Hármas Korona versenyek első állomása, és gyakran nevezik “Rózsafutamnak”, mivel a verseny győztesét gyönyörű rózsatakaró borítja.

Aki megnyeri a Derbyt, hatalmas, 3 millió dolláros nyereményt nyer. Ez a verseny a legnépszerűbb az USA-ban.

  1. Preakness Stakes

A Preakness Stakes egy olyan verseny, amelyet május harmadik szombatján rendeznek a marylandi Pimlico Raceway-en. A verseny első futamára 3 évvel ezelőtt került sor, és furcsa története van annak, hogyan történt az egész.

Mondjuk úgy, hogy egy furcsa és vad vacsora eredménye volt 1970-ben.

Ez a verseny a “Black-Eyed Susan Run” néven ismert, mivel az állami virágot a győztes hátára dobják.

Ez egy 1 3/16 mérföldes földes pálya, a Hármas Korona hírhedt második szakasza. A verseny 1 millió dolláros nyereményt ígér, és nagy látogatottságú, csak a Kentucky Derby előzi meg a látogatottság tekintetében.

Forrás: sportingnews.com

  1. Belmont Stakes

Nyilvánvaló, hogy a Hármas Korona harmadik és egyben utolsó szakaszára kell figyelnünk. Ezt a versenyt minden évben június első vagy második szombatján rendezik meg a New York állambeli Elmontban.

Az első versenyre 1867-ben került sor. A “Bajnokok próbájának” is nevezik, mivel ez a leghosszabb futam a Hármas Korona versenyében. Azért is “szegfűfutam”, mert a győztes hátára fehér szegfűt dobnak.

A verseny 1 ½ mérföld hosszú, földes pályán zajlik, és a gyorsaság és az állóképesség próbájaként ismert. Különösen az Egyesült Államok egyik legizgalmasabb versenye, különösen akkor, ha van egy Triple Crown-versenyző.

A nyereménye 1,5 millió dollár. Ezen a pályán eddig 13 ló futott és nyerte meg a Hármas Koronát.

  1. A kép illusztráció

    Breeders’ Cup

Most, hogy a Hármas Korona futamokat lefedtük, ott van még a Breeders’ Cup, ami a telivérek első kategóriájának versenysorozata. Ezt a versenyt minden évben ősszel, általában novemberben rendezik meg 2 napon keresztül.

Eredetileg 1984-ben a kaliforniai Hollywood Parkban rendezték meg, de ma már minden évben más helyszínen zajlik.

A versenyen induló lovaknak nevezéssel kell rendelkezniük ahhoz, hogy részt vehessenek a versenyen. A verseny megkezdését követően tizennégy futamot rendeznek. Óriási, 25,5 millió dolláros nyereménye van, és nagyon divatos esemény, amely tömegeket vonz.

Forrás: nbcsports.com

Melbourne Cup

A Melbourne Cup novemberben kerül megrendezésre Ausztráliában, és az ország legnagyobb futama. A futamot a melbourne-i Flemingtonban rendezik.

Az első versenyre 1861-ben került sor, és több ezer ember vett részt rajta, köztük sokan külföldről is. A versenyen divatverseny is lesz.

Ez egy 2 mérföldes verseny, amely nagy kihívást jelent, és nagy állóképességet igényel a lovaktól. A pálya gyep, és az óramutató járásával ellentétes irányban fut.

A győztesek nemcsak nyereményt, hanem egy 1,65 kilogramm 18 karátos aranyból készült kupát is kapnak! Mindemellett azonban 8 millió dolláros nyereményt is kapnak.

(foxsports.com.au)

  1. Világkupa Dubaiban

A Dubai World Cupot minden év márciusának utolsó szombatján rendezik meg a dubaji Meydan versenypályán.

Tulajdonképpen elég új, csak 1996 óta lehet a versenypályáról vagy a Meydan Hotelből nézni a futamokat. A verseny 2000 méter hosszú földes pályán zajlik, és 12 millió dollár a nyereménye.

Forrás: Nők Lapja Café: A világbajnokságon, amely a világbajnoki címért folyó versenyen zajlik: horseracingfanclub.com

  1. Az Arc de Triomphe Prix

Ezt a versenyt október első vasárnapján rendezik meg a franciaországi Párizsban. A verseny 1920-ban indult, és Európa egyik legnagyobb versenye. Ez egy előkelő esemény, jazz, pezsgő és divat.

A gyepen egy 1 mérföld hosszú pályán 17 futamot rendeznek. Az 5,6 millió dolláros nyereményével egyben a legnagyobb pénzdíjas verseny Európában. Emellett minden korosztályú lovak is indulhatnak, ami egyedülálló aspektusa ennek a versenynek.

Forrás: lemonde.fr

 

2024.02.28.
Fotó: Canva

Hozzászólások