Holtverseny 135 centiméteren

Szombaton először a kezdő lovasok léptek a pályára. A győzelmet 7,7 stílusponttal a Debreceni LHSE lovasa, Őzse Hanna Lívia szerezte meg Caressilla Rouge nevű szürke kancájával. Tolnai Hanna és M-Flipper D’19 7,6 pontja a második, Vad Teofil és Cornet 7,1 pontja a harmadik helyre volt elegendő.

Átrendeződött az élmezőny az ötéves lovaknál a verseny harmadik napján. Az első helyet 8,40 ponttal dr. Pusztai Zsuzsanna ménje, Nightrider szerezte meg Fekete Györggyel a nyeregben. A pénteki győztes páros, Holdampf Renáta és Prinz von Cassilano ezúttal másodikként zárt, harmadik Kis Bendegúz Dávid és Comme il Faut apaságú kancája, Comme il Flora.

110 centiméteres akadályok várták az ifjúsági korosztály lovasait. Itt a Pasaréti Honvéd Lovas SE párosa, Horváth Lili és Ploona tekintélyes előnnyel szerezte meg az első helyet, teljesítményüket 8,6 ponttal jutalmazták a bírák. A második és harmadik helynek a Colonado Lovasiskola SE színeit képviselő Pichovszky Dalma örülhetett, aki Frits K és Prince Of Persia nevű lovaival versenyzett.

A hatéves lovaknál triplázott Horváth Balázs és a Szikriga Kft. Actender apaságú ménje, Acteon, ráadásul kiemelkedő eredménnyel, 8,70 stílusponttal. Másodikként zárt Gulyás Dominik és a Kannan apaságú Ameko Kannandale (8,30), harmadik Biharvári Attila és Croco Deal PS.

Az amatőr lovasok között ifj. Petrik Béla tanítványa, Molnár Mercédesz és E-Roy mutatta be a leggyorsabb hibátlant, bár a Márki Zoltán – Dijon van de Vijf Bunders és Mernyei-Bobok Eszter – Edward párosok szorosan a nyomában voltak.

120 centiméteren ezúttal is együtt versenyeztek a nyitott és a fiatal lovas kategória versenyzői, ezzel itt gyűlt össze a legnépesebb mezőny. A nyitott kategória legjobbja Hegyi Panna és Caroberto volt. Borzáné Sári Enikő és Jangce ezúttal egy második hellyel lett gazdagabb, harmadik a Prosper LK színeiben Pölz Kitti és Hurrycane Z.

A versenyszám, ezzel a mezőny legjobb idejét ismét a fiatal lovasok hozták, az élen Fabók Adrienn Szaffival, aki a Contendro I apaságú Contót lovagolta. Második Koncz Kincső és Luisa, harmadik Tóth Dorina és Kurszán.

Ötven lovaglást láthatott a közönség 125 centiméteren. A versenyszám Técsy Attila és Vízcsepp győzelmével zárult. Potocska Attila és Kincsem Royal Flush ezúttal a második helyet vihette haza, harmadik Bohák-Debreczeni Éva és Cortez.

A fiatal lovasok között ezúttal is Hermann Zsófia és LNS Cassiana végzett az élen, mögötte a Fésűs GrétaHunter Dadero Z, és ifj. Antal Péter – Choral Symphony párosok.

135 centiméteres magasságon zárult a nap 23 lovaglással. Különleges esemény, hogy holtverseny alakult ki az élen a Hmaidi Amina – Americano és Técsy Attila – Levado Z párosok között, majd a Fabiancsics Horses SE két versenyzője következett a sorrendben, Faluhelyi Ádám Forever Gold PS, valamint Tömör-Tones Luca Zoé Monte Grazia nyergében. Az eredményhirdetésre szólították még a következő párosokat: Reisz Panna – Cortano 5, Zárug Gyula – Confidence, Kisgergely Kata Csenge – Bizar VDL.

Forrás: nemzetilovarda.hu
Kép: Canva
2023.02.13.

Hozzászólások