Busi Sándoré az amatőr elődöntő

Huszonöt páros állt starthoz a fedettpályás díjugrató döntő gyermek kategóriájának elődöntőjében. A gyermek lovasoktól számtalan hibátlan lovaglást láthattunk, de a stílusversenyben a 8 pontot jelentő, kiváló teljesítményt, négy lovas érdemelte ki.

Győzött 8,4 ponttal Sári Viktor tanítványa, Kámán Nóra, a szürke Heddával, megelőzve, Vincze Cintia lovasát, Zsargó-Ágotai Fannit és Excell SB-t, aki 8, 2 pontot kaptak, egy tizeddel mögöttük, harmadik helyen végzett Técsy Attila tanítványa, Hermann Zsófia és LNS Cassiana, míg negyedik kerek 8 ponttal, Sáli Csenge és Jácint.

A legnépesebb mezőny a szilvásváradi fedettpályás döntőn az amatőröknél állt össze, hiszen negyven páros kezdte meg a versenyt, a pénteki 115 cm-es, hiba-idős versenyszámban. Hat lovas tudott hibátlanul és hatvan másodpercen belüli időeredménnyel célba érni, a győzelmet a kor elnök, a domaszéki Equest-Sport LC versenyzője, Busi Sándor szerezte meg Pomme-Pomme hátán, megelőzve Lang István tanítványát, Blaski Lilit és C’Est La Vie-t. Az amatőr elődöntő harmadik helyezettje, a debreceni Borzáné Sári Enikő Jangce nyergében, negyedik a propsperes, Krecskovszki Evelin Hárfával, ötödik a Champion Team lovasa, Tóth Dorina N-Gesmer Rouge-val, hatodik a kiskunhalasi Endrédi Tekla Chupanadli F-el.

A fedettpályás döntő ifjúsági kategóriájában 14-18 év közötti lovasok állhattak starthoz. A döntőre kvalifikálódott huszonkilenc párosból, a pénteki elődöntőben Szabó-Máriás Sára tanítványa, a GSH Team lovasnője, Pecsora Amira szerezte meg a győzelmet, a csupaszív Chacco Boy-jal. A diósgyőri Koltai Zorkáé lett a második hely a szürke Rádiháza Garnierrel, míg harmadik Füzér Gábor tanítványa, a bajai Pintér Zsófia Caressila Rouge-al. Horváth Gábor lovasai szerezték meg a negyedik és ötödik helyet, Oroszi Dóra és Budai Liza, míg hatodik Szladek Róbert lovasa, Illés-Tóth Lotti.

A fiatal lovasok 130 cm-es elődöntőjében tizenketten tudtak nulla hibaponttal célba érni. Az első és a második helyen a magyar utánpótlás válogatott tagja, a mórhalmi, Kiss Lizanna végzett Cloé és Agropoint Cojano nevű lovaival. A Ludovika Sportegyesület lovasnője, Csibi Zsófia szerezte meg a harmadiknak és ötödiknek járó díjszalagot, Voodoo Fire-al és Cool Conrad S-el. A negyedik hely Gáncsos László tanítványához, Kisgergely Kata Csengéhez került, aki Bizar VDL-t lovagolta, míg a fiatal lovas elődöntőbe a hatodik helyre, a Vas megyei Bosits Boglárka lovagolhatott be az eredményhirdetésre Caremos nyergében.

2022. 03. 26.
Kép: Canva
Forrás: dijugratoszakag.hu

Hozzászólások