Eszes Ferenc és Neorado T nyerték a négyéves lovak döntőjét

A 39. Tenyészverseny első fináléja szombat délután 105 centiméteres magasságon zajlott 33 indulóval, 500 ezer forint kiemelt összdíjazásért. A négyéves lovak a hozott pontszámuknak megfelelő fordított sorrendben mutatkoztak be, a végső helyezésekről pedig a két pálya összesített pontszáma döntött.

Az első helyet Neorado T szerezte meg Eszes Ferenccel. A ló tenyésztője H.A. van Triest, tulajdonosa dr. Pusztai Zsuzsanna.

A második helyen a Kovács Henri által lovagolt, Vigo D’Arsouilles apaságú Ameko Vitalijnak (E.M Vigo) szólt a taps (tenyésztő: Mártha József, tulajdonos: Krausz Csaba István), harmadik ifj. Szabó Gábor és Nibolensky. Az Ibolensky – Heartbreaker származású mén tenyésztője a Van Geel Horses, tulajdonosa Kórusz Szofia.

Az eredményhirdetésre szólították még Kovács Henrit Cloudberryvel, Páli Dávidot Checkpoint Plus nyergében, valamint a hatodik helyen holtversenyben a Füzér Zsófi – Helga La Bombae De Preost és Szentirmai Péter – Entre Nous Van ‘T Coseveld Z párosokat.

A versenyzőknek Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke, Abay Pál, a versenybíróság elnöke, valamint Krucsó Balázs stílusbíró gratulált.

Az ötéves lovak mezőnyének 44 indulója szombaton reggel lépett pályára. A Kabala Ménes által tenyésztett szürke Rádiháza Nike-nak és Kovács Henrinek ezúttal sikerült megszereznie az első helyet 8,40 stílusponttal. A ló nagyapja Agropoint Cassiloc. A második helyen a Lovaskadémia SC párosát, Tátrai Blankát R-Sáripuszta Nancy nyergében szólították az eredményhirdetésre, harmadik a Fábiáncsics Horses Kft. lova, Chabluerino Kovács Rolanddal.

A hatéves lovak középdöntőjében is javított eredményén a pénteki második helyezett páros, így a tiszteletkört Eszes Ferenc és Kansas VL vezette, teljesítményüket a stílusbírók 8,60 ponttal értékelték. A ló tenyésztője Vincze László, tulajdonosa dr. Pusztai Zsuzsanna. Krucsó Szabolcs és a Chacco-Blue II (e.Choccapic) apaságú Chesterfield zárt másodikként. A harmadik és negyedik helyet a Babinszki László által lovagolt Gago Z és Meru szerezték meg.

Az utánpótlás lovak középdöntője zárta a versenynapot 28 indulóval. A pálya alaposan feladta a leckét a párosoknak, versenyt többen is feladták. A középdöntőt mindössze egyetlen ló zárta dupla hibátlannal, mégpedig a Fekete György által lovagolt Kahuna. A ló nagyapja Calato, tenyésztője R.M. Thoben. A második helyen zárt és mindössze az előző körből hozott egy hibaponttal várja a döntőt Kovács Roland és a Szikriga Kft. tulajdonában álló Messloubeta. A kancát a Lewitzi ménesben tenyésztették, nagyapja Baloubet du Rouet. A harmadik helynek örülhetett Füzér Flóra és a Valkai Zoltán tulajdonában álló, Baloubet du Rouet apaságú Baluna Blue PS.

2022.09.10.
Kép: Canva
Forrás: nemzetilovarda.hu

Hozzászólások