keresés a lovardák között

Izgalmas mérkőzések a tabajdi lovaspóló tornán
2014. június 27-29. Cepa Buck's Club Gentlemen's Cup

Ismételten nagy sikerű lovaspóló versenyre került sor a Tabajdi MAGYAR POLO CLUB-ban. A verseny előzménye, hogy Chales Betz angol klubtulajdonos tavaly meghívta saját klubjába a CEPA csapatát. (Central European Polo Association, mely a Közép-Európai országok polo szövetségeket tömöríti.) A csapat tavaly győzedelmesen szerepelt kint Almásy Antal vezetésével, és most sor került a meghívás viszonzására.

A helyszín a Magyar Polo Club Tabajdi Pólócentruma, mely nem csak gyönyörű, hanem Magyarországon egyedül tud biztosítani 2 db, a nemzetközi előírásoknak megfelelő minőségű és méretű „full size” pólópályát

E rendezvényen azonban már nem csak az Angol (Soft-Kulcs Team, Charles Betz vezetésével), és a CEPA (Belgravia Team, Almásy Antal vezetésével) csapat indult, hanem 2 magyar csapat is. (Beluga Team, dr. Ivanics György vezetésével, és a FlowAviation, Szegedi Gábor vezetésével)

A képen éppen az angol csapat kapitánya, Charles Betz készül a „fonák”  ütéshez, Martin Magal próbálja ebben meggátolni „pus-solva”, vagyis a lovával eltolni igyekszik Charles Betz lovát. Gus Prentice az angolok legjobb játékosa oldalról figyeli az akciót.

A 3 napig tartó torna sorozat izgalmas mérkőzéseket eredményezett, és a végső sorrend csak a vasárnapi utolsó, a két magyar csapat közötti mérkőzésen dőlt el, melyen szoros küzdelemben a Beluga Team 7:6 arányban legyőzte a FlowAviation csapatát. Ezáltal az MAGYAR POLO CLUB Beluga csapata 5 pontjával első helyezést érte el. A II. helyezést a CEPA Belgravia csapata szerezte meg 4 ponttal. Az angol csapat lett a III. helyezett, és a FlowAviation pedig a IV. helyezést élte el.

Érdekes akció jelenet a döntő mérkőzésről: a Beluga csapatban Dr. Ivanics György és fia Ivanics Leonárd együtt játszott egymást segítve. Itt éppen az látható, hogy a FlowAviation játékosa, Cséri Balázs leszerelte Ivanics Leonárdó-t, de a szorosan mögötte haladó  dr. Ivanics György visszaszerzi a labdát. Ebből is jól látszik, hogy a póló csapatsport.

A helyezésektől függetlenül a versenyző csapatok tagjai és természetesen a meghívott vendégek is remekül szórakozhattak. A szponzorok által nyújtott támogatásoknak hála, a vendéglátó csodálatos programokat szervezett.

A győztes MAGYAR POLO CLUB Beluga csapat (Dr. Ivanics György, Ivanics Leonárd, Kis Péter, Martin Magal) a hatalmas üvegkupával ünnepelt. Előtérben, sötétkék mezben az angol Soft-Kulcs csapat tagjai, fehér mezben a CEPA Belgravia csapat, világoskék mezben pedig a FlowAviation csapat tagjai. A versenyen résztvevő játékosok és hozzátartozóik, e sportágban hagyományosan együtt ünnepelnek.

2014.07.02., Dr. Ivanics György
Fotók: Magyar Polo ClubCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés