Szuhai Rodrigo nyert 140 centiméteren

Eseménydúsan telt a vasárnap a Nemzeti Lovardában, hiszen tizenegy versenyszámban szólalt meg az indítást jelző csengő.

Az első, 100 centiméteres, nyitott, ideális időre megrendezett versenyszámban két nyírségi lovas állt a mezőny élére: első Székelyhidi Nóra és Lordypso, második Darvai Csenge Sára és Bacaria Blue. A harmadik helyen Hajdú Dóra és Poppy Paste “F” zárt. A kezdő lovasok mezőnyében Tóth Sebestyén és Carrera (Golden Horse SE) 7,8 stílusponttal szerezték meg az elsőséget.

110 centiméteres magasságú pálya várta az ötéves lovakat, itt Búza Krisztián és Alaphilippe (tenyésztő: Lévai Csilla, tulajdonos: Cranchi Kft.) újabb győzelemmel zárta a hétvégét.

A hatéves lovak 120 centiméteres versenyszámában is duplázás történt: a pénteki első helyezett páros, Hajdú Kitti és Melena VDL (tenyésztő: VDL Stud) búcsúzott győzelemmel a Nemzeti Lovardától.

110 centiméteren az ifjúsági lovasok mezőnyében Horváth Emma és Contesi nyerte a kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszámot. Az amatőr lovasok között a Krucsó Lovasklub versenyzője, Vandlik Júlia és Kaline de Rosseignes utasította maga mögé versenytársait, míg a nyitott kategóriában Fórizs Dorina és Páholy Felleg gyűjtött be egy újabb győzelmet.

27 lovas indult a 120 centiméteres nyitott versenyszámban, de Búza Krisztián és Marshmallow M (Cseszterlint LKE) ezúttal sem talált legyőzőre. Krucsó Szabolcs és Ariosa ezalkalommal is szorosan a nyomukban volt, de teljesítményük a záró napon is csak a második helyre volt elég. Harmadik Szabó Krisztina és Hattrick II.

130 centiméteren Göttler Vilmosnak és Jégvirágnak szólt a taps, újabb értékes második helyezést szerzett Krucsó Szabolcs, ezúttal Chaccito nyergében, harmadik Burucs Borbála és Miami de Garder. További sorrend: Fekete György – Let’s Win TN, Németh Viktória – Whisper D.

A fiatal lovasok legjobbja ezúttal is Gorzó Eszter volt Arwennel, második Bérczy Anna és Vicora Star PS, harmadik Kóthy Szonja Eszter – Crumble VD Broekkant Z.

17 lovas nevezett a hétvége legrangosabb, 140 centiméteres magasságon megrendezett versenyszámára. Dupla diósgyőri siker született: első Szuhai Rodrigo és Cornet, második ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson. Bohák-Debreczeni Éva és Cortez végzett a harmadik helyen. Az eredményhirdetésre szólították még Fekete Györgyöt Kahunával, valamint Lis Aleksandrt Klaersinck nyergében.

Egy 125 centiméteres joker szám zárta a napot nyolc indulóval. A fokozatos nehézségű, időre megrendezett versenyszám győztese Németh Viktória Rádiháza Görögtánccal (Gerje LSE), második Burucs Borbála és Casus Belli, harmadik Szarvas Júlia és Avatar.

A Nemzeti Lovarda május 18-21. között a Gróf Széchenyi István Emlékversenyre, olimpiai minősítővel egybekötött Díjugrató Világkupára várja a lovasokat, illetve a díjugratás kedvelőit.

Forrás: nemzetilovarda.hu
Kép: Canva
2023.04.24.

Hozzászólások