Megkezdődött a szabadtéri díjugrató szezon a Nemzeti Lovardában

Országos díjugrató versennyel ünnepelte Szent György napját a Nemzeti Lovarda. A háromnapos megmérettetésre 150 lovas több mint 200 lóval érkezett.

A versenyhétvége első győzelmét 90 centiméteren Bradács Kiara szerezte meg Roven Remix nyergében (FehérTáltos Lovas Egyesület). 100 centiméteren a kezdő lovasok között Pápai Viktóriának és Infinity WD nevű ménjének (Cseszterlint LKE), míg a nyitott kategóriában Sass Laurának és Páholy Titoknak (Szigeti LE) szólt a taps.

Mindössze három alkalommal szólhatott az indulást jelző csengő az ötéves lovak versenyszámában, a legmagasabb értékelést a Búza Krisztián által bemutatott Alaphilippe kapta. A hatéves lovak mezőnyében is mindössze öt induló volt, itt Hajdú Kitti és Melena VDL nevű kancája 8,1 stílusponttal állt a mezőny élére.

110 centiméteren az ifjúsági korosztály legjobbja Horváth Emma és Contesi (Viktor-i Sportegyesület) volt 7,8 stílusponttal. A nyitott kategóriában Fórizs Dorina és Páholy Felleg (Szigeti LE), az amatőr lovasok között pedig Vandlik Júlia és Kaline De Rosseignes (Krucsó Lovasklub) mutatta be a leggyorsabb hibátlant.

120 centiméteren Göttler Vilmos és Jégvirág (Champions Team LKE) mindössze 56,55 másodperc alatt teljesítették a pályát, teljesítményüket csak Krucsó Szabolcs és Chaccito, valamint a luxemburgi színekben versenyző Duquenne Olivier és Cantendro tudták megközelíteni.

130 centiméteren Búza Krisztián és Erlina (Cseszterlint LKE) nyitotta győzelemmel a hétvégét, Bohák-Debreczeni Éva Cortezzel a második, Burucs Borbála és Ching a harmadik helyen zárt.

A fiatal lovasok legjobbja Búza Krisztián tanítványa, Gorzó Eszter volt Arwennel.

Póni győzelemmel indult a szombat: 100 centiméteren kiélezett versenyben Gubicza Dorottya és Quint Van De Groenheuvel (Varga Ménes GYLE) szerezte meg a győzelmet, Moga Henrietta Réka Törpiri nevű lovával mindössze néhány századmásodperccel csúszott a második helyre. Harmadik Sass Laura és Páholy Titok.

A kezdő lovasok között Kovács Enikő és Whiskey Del Tiglio 8,1 stílusponttal ugrott a mezőny élére, a dobogós helyeknek a Tóth Sebestyén – Carrera, illetve Porcs Lilien – Gardedám párosok örülhettek.

Az ötéves lovak között ezúttal Horváth Adél Glória ménje, Prince of Glory érdemelte ki a legjobb értékelést, míg a hatéves lovak 120 centiméteres versenyszámában a Sándor Balázs által bemutatott Che Che R.CS. (Sándor Lovasfarm Kft.) végzett az élen.

Újabb BLK-s győzelem született az ifjúsági lovasoknál Schäffer Rózának és Aramisz-B-nek (Budapesti Lovas Klub) köszönhetően, majd Horváth Emma – Contesi, Kalán Csenge – Cezar R a további sorrend.

Ugyanezen a magasságon a nyitott versenyszámban Vass Fannitól és Galgától (Hevesi SE) láthatta a leggyorsabb hibátlant a közönség, teljesítményüket a Madarász Lili – Chili Lili, illetve Fórizs Dorina – Páholy Felleg párosok tudták a leginkább megközelíteni. Az amatőr lovasok között Fórizs Dorina és Páholy Felleg ezúttal a tiszteletkör élén vágtázhatott, nyomában a Vandlik Júlia – Kaline De Rosseignes, Tóvári Eszter – Hergé DE Bellerose párosokkal.

120 centiméteren újabb győzelmet könyvelhetett el Búza Krisztián, ezúttal Marshmallow M nyergében utasította maga mögé Krucsó Szabolcsot Ariosával, harmadik Vass Fanni és Galga.

Göttler Vilmos sem állt meg egy győzelemnél, Jégvirággal szombaton 125 centiméteren szerezték meg az elsőséget. Burucs Borbála Ching nyergében a második, Vandával a negyedik helyet szerezte meg, harmadik Hegyi Panna és Caroberto.

135 centiméteres versenyszám zárta a szombati napot. A nyitott és a fiatal lovas kategóriában is több hibátlan lovaglást láthatott a közönség, így mindkét mezőnyben összevetés döntött a végső helyezésekről. Hat lovast várt a versenybíróság a rövidített pályára. A fiatal lovasok között Horváth Adél Glória szerezte meg a győzelmet, ezúttal Carillo nyergében, második Ferencz Dalma Mercédesz és Corrada, harmadik Bognár Dóra és Calli Top.

A nyitott kategóriában az utolsóként az összevetés rövidített pályájára lovagló Eszes Ferenc és Messalia Blue PS zárta győzelemmel a napot, a második és harmadik helynek a Lis Aleksandr – Klaersinck, Tóth Martin – Jegenye párosok örülhettek.

Forrás: nemzetilovarda.hu
Kép: Canva
2023.04.24.

Hozzászólások