Kovács Roland a 130 centiméteres versenyszám győztese

Ismét teltházzal vette kezdetét a versenyhétvége a Nemzeti Lovardában. A háromnapos országos fedettpályás versenyre 171 lovas érkezett 248 lóval.

90 és 100 centiméteren is a Debreceni LHSE versenyzőinek szólt a taps, a kisebbik számban Őzse Hanna Lívia győzött Caressilla Rouge nevű kancájával, míg a kezdő lovasok nagyobb pályáján Becsky Kinga Réka és Alíz végzett az élen. A 100 centiméteres nyitott versenyszám első helyezettje Reisz Panna és Exalta (Castilia Kft.).

Az ötéves lovak mezőnyében a Krucsó Balázs által tenyésztett, Conthargos apaságú mén, K2 szerezte meg a győzelmet Hubai Istvánnal, a további dobogós helyeket az Gulyás Dominik – Ameko Vitalij (E.M Vigo) és Búza Krisztián – Alaphilippe párosok szerezték meg.

110 centiméteren az ifjúsági kategóriában Petrus Olívia és Venom (Viktor-i Sportegyesület) 8,30 ponttal végzett a mezőny élén, a bírák a Pichovszky Dalma – Casco PP és Csiszárik Petra – Harper párosoknak ítélték oda a további dobogós helyeket.

A hatéves lovak között a Fábiáncsics Horses SE fekete heréltje, Diasandro Blue és Faluhelyi Ádám kiemelkedő, 8,60 stílusponttal utasította maga mögé a mezőnyt. 8,20 ponttal végzett a második helyen Hajdú Kitti és Melena VDL, harmadik Kovács Roland és Chabluerino.

A nyitott versenyszámban Göttler Vilmos tanítványa, Ruisz Lilla és Kahlua hozta a leggyorsabb hibátlant, 53,68 másodperc alatt teljesítve a pályát. A másik két dobogós, a Tamás Csaba – Charivari, illetve Vései Maja Laura – Lifetime párosok egyaránt hatvan másodperc feletti idővel vágtattak át a célvonalon. Az amatőr lovasok versenyszáma után Tóth-Bagi Dorka és Curtis (Carussel Lovas SE) vezette a tiszteletkört, második Nemes Dorka és El Coronita, harmadik Tvercsák Eszter és Donnie Darco.

A 120 centiméteres magasság vonzotta a legtöbb indulót, 47 alkalommal szólalt meg az indítást jelző csengő. A nyitott kategóriában Kovács Roland és Lord Cornet PSZ teljesítette a leggyorsabban a pályát, de szorosan a nyomában volt Turóczi Laura és Pretty Woman, valamint Zajzon András és OB De Bognár (Flashdance).

A fiatal lovasok között Gorzó Eszter és Arwen (Cseszterlint LKE) végzett az első helyen, a páros az egész mezőny legjobb idejét jegyezte. Második Hermann Zsófia és LNS Cassiana, harmadik Csiszárik Petra és Golden Lady Des Vergers.

24 lovas nevezett a napot lezáró 130 centiméteres hibaidős versenyszámra, ahol nagy hajrákat láthatott a közönség. A leggyorsabb itt is Kovács Roland volt a Lord Pezi apaságú szürke mén, Lord Cornet PSZ nyergében. Másodikként Lengyel Róbert lovagolhatott be az eredményhirdetésre Cazera TSH nyergében, harmadik lett a versenyszám utolsó indulója, Técsy Attila és Numino.

Forrás: nemzetilovarda.hu
Kép: Canva
2022.11.29.

Hozzászólások