Ifj. Szabó Gábor megnyerte Szilvásváradon a Grand Prix-t Xixo Borgiával, Göttler Vilmos triplázott

A májusi kiskunhalasi forduló után a Horse Trans Cargo lószállítmányozási cég által támogatott 2023-as Grand Prix sorozat második fordulóját rendezték a szilvásváradi Lipicai stadionban.

Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő 150 cm-es alappályáját hét páros tudta hibapont nélkül teljesíteni. A győzelmet a felnőtt válogatott mindig nagyon eredményes tagja, ifj. Szabó Gábor szerezte meg. A DEAC versenyzőjének ezúttal Szebényi Dániellel közös, Big Star apaságú, pej lova, Xixo Borgia volt a társa.

Xixo Borgiára a dísztakarót és ifj. Szabó Gábornak a tiszteletdíjakat Antalné Géczi Emese versenyigazgató, Cseri Dávid a Szilvásváradi Állami Ménesgazdaság igazgatója, Lengyel Róbert a Horse Trans Cargo tulajdonosa és Bazsó Gergely a Díjugrató Szakbizottság elnökségi tagja adta át.

Kisebb meglepetésre, az U25-ös Grand Prix győzelme után egy órára ismét a 16 éves Magyar Balázs örülhetett, hiszen Szombati Gábor Filuchijával két hibátlan után a felnőtt kategória második helyén is belovagolhatott az eredményhirdetésre.

A harmadik a felnőtt válogatott hölgy tagja, Vándor Zsófia végzett, a szürke Leopard Of Ballmore nyergében, negyedik a fiatal lovas Európa-bajnokságra készülő, hárskúti, Simicska Anna és Carundy.

A Horse Trans Cargo nagydíjának ötödik helyén, másik lovával, H-Secret By Borisszal ifj. Szabó Gábor, hatodik a kiskunhalasi forduló győztese, Kovács Henri, míg hetedik a még csak 14 éves Szuhai Rodrigo.

A szilvásváradi Grand Prix fordulón olimpikonunk, Göttler Vilmos hozta a tőle megszokottat, hiszen a 130-135 cm-es körökben három startjából ismét három győzelmet ért el Jégvirág nevű pej kancájával.

Gratulálunk!

Forrás: dijugratoszakag.hu
Kép: Canva
2023.07.04.

Hozzászólások