Kovács Henri az első helyre ugratott 135 centiméteren

Szombaton a legnépesebb, 57 indulót számláló 100 centiméteres nyitott versenyszámmal indult a versenynap. 

A leggyorsabb hibátlant Prutkay Zoltán tanítványának, Ádám Lorának sikerült elérnie Charlotte nevű lovával, mögötte végzett Fekete György és Nena T, valamint Szalai Sarolta és Lora. Utóbbi páros a kezdő lovasok szintén 100 centiméteres versenyszámában már az első helyre ért fel 8,50 stílusponttal. A további dobogós helyezéseket Zieger Szonja Kata és Lagarder (8,1), valamint Vigh Larissza és Calasina (7,80) szerezték meg.

Az ifjúsági korosztály 110 centiméteres versenyszámában 8,40 stíluspont jelentette a győzelmet, ezt Hack Eliza Szonja és Pamela Von Wichenstein nevű kancája érte el a Colonado Lovasiskola SE színeiben. Mögöttük a Kenesei Lovas Club két versenyzője, Kovács Noémi és Jakab Levente végzett.

Az amatőr lovasok között ezúttal is Tóth Dorina és Kurszán volt a legjobb (Champions Team LKE). A tiszteletkörben Freisleben Zsófia és BK Calidon, valamint Tóth Bagi Dorka és Curtis követték.

A hétvégén utoljára léptek pályára az ötéves lovak. A győzelmet ezúttal Csontos Zsuzsa szerezte meg Kis István lovával, a Carembar de Muze apaságú Lutonnal. Egy-egy másodperces különbséggel mögöttük értek célba a Kovács HenriQuality Touch és Bujtor RolandCornet Champion-N párosok.

Agropointos győzelem született a hatéves lovak utolsó versenyszámában Lengyel Róbertnek és Cazera TSH nevű kancájának köszönhetően. A Krucsó Lovasklub színeiben versenyző Buza Patrik Zoltán lett a második FOR Cornettina-ZS nevű kancájával, harmadik Eszes Ferenc és Lanting.

125 centiméteren Szilágyi Sándor Márknak és Campicellónak (Szilágyi Lovasclub SE) 27,07 másodperc elég volt a győzelemhez, megelőzve ezzel Faluhelyi Ádámot és Mezerina PS-t, valamint Fésűs Grétát Hunter Dadero Z nevű heréltjével.

Kovács Henri és Harper javított előző napi eredményén, a nap legrangosabb versenyszámában, 135 centiméteren ezúttal megszerezték a győzelmet. Técsy Attila és Alkom ezen a napon is a második helyen zárta a versenyt, harmadik Krucsó Szabolcs és Chesterfield.

2022.08.27.
Kép: Canva
Forrás: nemzetilovarda.hu

Hozzászólások