Iskola és lovasiskola – ne csak nyáron lovazzunk!

Egy hét, vagy akár már pár nap alatt a kicsik meglepően gyorsan megtalálják egymással a közös hangot, a tábor végeztével pedig még sokáig beszélnek odahaza az ott szerzett feledhetetlen emlékekről.

Nincs is annál jobb, mint a három hónap legizgalmasabb pillanatait összefoglalni a barátoknak, osztálytársaknak, amikor újra beköszönt az ősz és elkezdődik az iskola. Ám az élményszerzésnek korántsem kell véget érnie a nyárral! Elvégre lovazni nem csak nyáron, az év bármely szakaszában jó!

A lovardák az év minden szakaszában szeretettel várják lovasaikat. A táborok ugyan a következő nyárig a háttérbe szorulnak, de addig is érdemes gyakorolni, hogy mire újra összeáll a csapat, a gyerek már magabiztosan üljön a nyeregben.

Ma már a legtöbb lovardában van lovas képzés is, így nem nehéz megtalálni a lovas tudásnak megfelelő képzőt sem. A haladók tereplovaglásra is járhatnak, ami ősszel és télen is legalább annyira fantasztikus élmény, mint az év melegebb szakaszában.

Hiszen minden évszaknak megvan a maga varázsa! Nyáron magabiztosan merészkedhetünk bele lóval a sekély tavakba. Nincs szebb annál, mikor ősszel a természet ezerféle színnel ölel körül bennünket. Télen újabb izgalmakkal vár a lovak mögé befogott szán! Tavasszal pedig reggeltől estig hidegrázás és pusztító hőség nélkül élvezhetjük a lovaglást!

Miért hasznos az iskola utáni lovaglás? Többek között:

  • Valódi kikapcsolódást nyújt – a gyerekek végre nem a mobil vagy a laptop mögött bújnak el
  • A lovaglás hozzájárul a gyerekek mozgásigényéhez – a lovaglás a tévhittel szemben kemény sport. A lovas a testével minden másodpercben apró, határozott jeleket ad a lónak.
  • A tiszta, friss levegő szintén hozzájárul az egészségmegőrzéshez.
  • A lovak igazi tanítómesterek – a gyermek megtanulhat felelősséggel, tisztelettel bánni az állatokkal, miközben határozottságra, önbizalomra tesz szert.
  • A lovarda tökéletes hely új barátok szerzésére.

Ha cikkünk felkeltette érdeklődésedet, nézz szét bátran Partnereink ajánlatai között és találd meg a hozzád közelálló lovardai szolgáltatást! Ne feledd – Lovasok.hu Kártyáddal ezen szolgáltatásokat kedvezménnyel veheted igénybe!

 

2019.08.11. Kurucz Linda, Lovasok.hu gyakornok

Képek forrása: Pixabay.com, Bigstock.com

Hozzászólások