Szeptembertől indul a lovas sportoktató képzés!

Szeptembertől indul a lovas sportoktató képzés!

Ha már van tapasztalatod a lovaglásban és tovább akarod fejleszteni tudásodat, illetve másokat is oktatni szeretnél, akkor a lovas sportoktató képzés a megfelelő számodra.

Az eddigi OKJ tanfolyamokat felváltotta az Államilag Elismert (ÁE) képzés, ami elvégezhető akár munka mellett is.

Napjainkban a lovassport népszerűsége egyre erősödik, ezért szükség van újabb sportoktatókra, akik megfelelő elméleti és gyakorlati oktatást tudnak biztosítani a tanulóknak.

Mik a jelentkezés feltételei?

Az oktatói munka nagy felelősséggel jár, nagy odafigyelést igényel. A jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány mellett a sportági jártasság igazolása, melynek a szempontjait az Országos Sportági Szakszövetség tette közzé. Szükséges még szakmai ajánlás is az egészségügyi alkalmasság igazolása mellett.

Miről fogsz tanulni a képzésen?

  • Ha sportoktatással szeretnél foglalkozni, meg kell ismerkedned a nevelés alapelveivel, színtereivel, módszereivel és eszközeivel különös tekintettel a sportoktatásra. Az emberi szervezet felépítése, működése, illetve edzése is a tananyag része.
  • A sportsérülések fáradtság, pihenés, regeneráció élettani hátterének ismeretére is szüksége van a lovas sportoktatónak.
  • Az edzés, fittség, edzettség, teljesítőképességgel kapcsolatos ismeretek is nélkülözhetetlenek.

A lovasoktató szakma elismert, megbecsült a lovasok körében, ezért érdemes bevállalni ezt a kihívást.

Amennyiben kedvet kaptál a tanfolyam elvégzéséhez, további információkat kérhetsz az alábbi űrlap kitöltésével.

A tanfolyamok nemsokára indulnak, ezért, ha komolyan érdeklődsz, töltsd ki az űrlapot még ma. A tájékoztatás kérése semmilyen kötelezettséggel nem jár.

Hozzászólások