keresés a lovardák között

Izgalom az Arénában: fogathajtás képekben
Az idei Fogathajtó Világkupán igazi sztárparádénak lehettünk szemtanúi, ugyanis az indulók között négyen összesen 21 világbajnoki aranyéremmel rendelkeztek. Végül holland győzelem született, Koos de Ronde szerezte meg az első helyet, Dobrovitz József harmadik lett. Vetélkedésüket Péterfy Zsuzsanna örökítette meg.

További 23 képünk van a Világkupa fogathajtó versenyszámairól. Megtekintésükhöz kattints a képre.

Stuttgartban a november 20-21-i hétvégén kezdődött a négyesfogathajtók Fedeles Világkupa sorozata. Világbajnokunk, Dobrovitz József negyedikként zárt az első megmérettetésen. A stuttgarti mezőnyből négyen Budapesten is rajthoz álltak, és ismét összemérték tudásukat. Dobrovitz József mellett Iljsbrand Chardon, Koos de Ronde, Christoph Sandmann valamint Georg von Stein is nevezett a FEI Fedeles Világkupa-sorozat budapesti fordulójába.

A négyesfogathajtók vasárnapi döntőjében végül holland győzelem született. Igaz nem Ijsbrand Chardon védte meg tavalyi címét, hanem csapattársa Koos de Ronde lett a győztes. Hatalmas „csatában” dőlt el a végső sorrend. Nem sikerült a triplázás a Mesternek, a tizenháromszoros világbajnok Ijsbrad Chardonnak. Koos de Ronde már nyert Budapesten, sőt kétszer második helyezett is volt. Idén az óriási iramban, ráadásul kis szerencsével teljesített második pályájával biztosan nyert. A szombati bemelegítő versenyszámot nyerő Dobrovitz József hazai közönség előtt, zúgó taps kíséretében hajtotta meg mindkét pályáját és tavalyhoz hasonlóan harmadik helyen zárt. Ifj. Dobrovitz József nem tudta megismételni szombati hibátlan pályáit, így vasárnap ötödik lett. Osztertág Márk örült a lehetőségnek, hogy ismét itt lehetett az Arénában.

A sportszerű, rendkívül hálás közönség igazi fogathajtó csemegét látott a vasárnap, melynek legszebb pillanatait most Te is megnézheted Péterfy Zsuzsanna fényképein.

2014.12.17 Sigmond Tamás, Lovasok.hu
Fotó: Péterfy Zsuzsanna
Izgalom az Arénában: fogathajtás képekben

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés