Előrejelzés hétvégére: Szeles, változékony időjárás!

Előrejelzés hétvégére: Szeles, változékony időjárás!

Szombaton reggel -1, +5 fok között alakul a hőmérséklet, az alacsonyabb értékekre északon, északkeleten, míg a magasabbakra délnyugaton, illetve nyugaton számíthatunk.
Az északnyugati szél napközben megerősödik, északnyugaton viharos lökések kísérhetik, csupán északkeleten várható gyenge légmozgás.
Reggel borult lesz az ég, helyenként egy-egy zápor, a hegyekben, főként északkeleten, északon hózápor is lehet.

A nappali maximumok jellemzően 8-10 fok között alakulnak majd, de északkeleten, a határ mentén ennél kissé hidegebb, míg délnyugaton 1-2 fokkal melegebb is lehet.
Délután északnyugat felől felszakadozik a felhőtakaró, egyre több helyen süt ki a nap, de a légmozgás továbbra is erős lesz!

Összességében:
Borult reggelre ébredünk, majd erős, olykor viharos lesz a szél és a záporok se javítják majd a hangulatunkat. Délután legalább már északnyugaton naposabb idő várható, ott a szélvédett, napos helyeken az évszakhoz képest kellemes idő várható.
Hidegfronti hatás várható!

Vasárnap reggel szélcsendes, közepesen, helyenként erősen felhős idő várható, a hőmérséklet -4 és +1 fok között alakul, délnyugaton lesz enyhébb az idő. Napközben a délnyugati szél erősödik meg, estére északon viharos lökések kísérhetik!
Egész nap felhős lesz az idő, a csúcshőmérsékletek +5 és +11 fok között alakulnak, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.
Késő este észak felől csapadéktömb érkezik!

Összességében:
Egész nap borult lesz az ég, számottevő csapadék azonban késő estig nem várható. A délies irányú szél élénk marad de gyengébb lesz a légmozgás, mint szombaton.
Napközben melegfronti, este hidegfronti hatás várható!

Az előrejelzés pontosságáért a MetKép felel!
Előrejelző: Paróczai Attila
Fotó: Canva.com

Hozzászólások