Előrejelzés hétvégére: Hideg reggelek, meleg délutánok!

Igazi tavaszi időjárás várható, hideg, helyenként fagyos reggelekkel, meleg délutánokkal, egy kevés széllel.

Pénteken kora reggel 0, -8 fok várható, a leghidegebb északon lesz, valamint a Kiskunságban, máshol fagypont körüli értékekre számíthatunk.
Felhő nem lesz felettünk, a verőfényes napsütésben gyorsan fog emelkedni a hőmérséklet, csupán északkeleten, keleten növekedhet meg a gomolyfelhőzet. A Tiszántúlon napközben megélénkül az északi szél, északkeleten erős lökések kísérhetik!
A hőmérséklet maximuma 15-20 fok között alakul, északkeleten lesz hűvösebb.
Késő estére +5 és +10 fok közé hűl a levegő, csapadék nem várható.

Összefoglalva: Kellemes, tavaszi idő várható, reggel még elkél a kabát, de délután már vékonyabb öltözet is elegendő. A légmozgás sem lesz igazán zavaró, bármit is terveztünk a szabadban, tegyük!

Szombaton reggel is derült lesz az ég, -5, +4 fok várható kora reggel, elsősorban a Kiskunságban, valamint északon fagyhat. Az északnyugati szél a délnyugati tájakat leszámítva mindenhol megélénkül. Napközben északkelet felől gomolyfelhők érkeznek a Tiszántúlra, illetve északra, de csapadék ezekből nem várható.
A legmelegebb órákban 17-22 fokot mérhetünk, északkeleten, északon lesz a hűvösebb idő.

Összefoglalva: Enyhébb lesz a hajnal, már csak kis területen várható jelentősebb fagy. Délután kimondottan kellemes, meleg idő várható, irány a szabad, pattanjunk lóra!

Vasárnap is folytatódik az eseménytelen, tavaszi idő, kora reggel jellemzően +3, +5 fokot mérhetünk, de északon, illetve a Kiskunságban még fagyhat! Északkelet felől többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék ezen a napon se vár ránk. Az északi, északkeleti szél a Dunától keletre megélénkül, a Tiszántúlon egy-egy erős lökés kísérheti. A maximumok 15, 18 fok között alakulnak, a felhősebb Tiszántúlon, illetve északon lesz hűvösebb az idő. Késő estére +5, +10 fokig hűl a levegő, a Tiszántúlon az alacsonyabb értékekkel.

Összefoglalva: Fantasztikus lesz az idő, bár némileg több lesz felettünk a felhő, illetve északkeleten erős széllökésekre is számíthatunk. Ha van lehetőségünk, mozogjunk minél többet a szabadban.

Összességében: A hideg reggeleket kimondottan meleg délutánok követik, keleten megélénkülő széllel, többször erősebb felhőzettel. A becsapós, tavaszi meleggel vigyázzunk, öltözzünk rétegesen! Ha túrázni, terepre indulunk, tegyünk el több folyadékot, mint szoktunk, a száraz levegőben a szervezet több vizet kíván!
Ne feledkezzünk el kedvenceink számára is gondoskodni a folyadék utánpótlásról, számukra is megterhelőbb a száraz levegőn végzett mozgás!

2022. 03. 24.
Az előrejelzés pontosságáért a MetKép felel!
Előrejelző: Paróczai Attila

Hozzászólások