Ismerkedj meg testközelből az Ópusztaszeri Akhal Ménessel!

Hallottál már a nemes megjelenésű akhal teke lóról? Tudtad, hogy nagy valószínűséggel a honfoglaló magyaroknak is ilyen lovuk volt? Szeretnél vele közelebbről megismerkedni? Látogass el az Ópusztaszeri Akhal Méneshez és tudj meg többet az akhal tekéről, valamint a magyar néphez fűződő történelméről!

Az akhal teke lovat talán senkinek nem kell külön bemutatni. Jellegzetesen kecses, sportos, mégis szilárd szervezetű ló. Külsejét különleges, fémes csillogású rövid szőre teszik különlegessé és mindez együtt igen nemes megjelenést kölcsönöz számára.

A fajtát rendkívüli állóképesség és intelligencia, valamint lovasa számára komfortos mozgás jellemzi, ebből adódóan nem csak remek túratárs, hanem lovasbemutatókon való szereplésre is kiválóan alkalmas.

Ezeket a remek tulajdonságait használta- és használja ki a mai napig Cseppentő Attila és családja annak reményében, hogy az akhal teke (újra) a magyar lovas élet szerves részévé válik.

A tenyésztés, a számtalan lovas program, a nyeregkészítés és a lovasbemutatók mind-mind ezt a célt szolgálják. A lovasbemutatók során a látogatók számára nem csak a történelmi kor elevenedik meg – láthatják ezeknek a lovaknak a szépségét és rátermettségét is.

Ha kedvet kaptál, hogy személyesen találkozz ezekkel a szépséges lovakkal, tekintsd meg a Lovasok.hu Kártya elfogadóhely adatlapját és vegyél részt kedvezményesen az Ópusztaszeri Akhal Ménes kalandjaiban!

 

Ajánld kedvenc szolgáltatódat Lovasok.hu Kártya elfogadóhelynek!

2019.04.26. Paraczky Cecília, a Lovasok.hu szerkesztősége

A képek forrása: Ópusztaszeri Akhal Ménes

Hozzászólások