Hogyan segítheti életünket a Lovasok.hu új digitális platformja?

Interjút készítettünk a Lovasok.hu Online Lovas Akadémia – Digitális Platformjának fejlesztőjével, Fülöp Tamással, a Lovasok.hu tulajdonosával.

Bizonyára mindannyian érezzük, hogy milyen nehézségek elé állít mindannyiunkat most a sors, és a lovasélet jelenlegi kihívásai. Mindamellett, hogy a mindennapi életünk is számos nehézség elé állíthat ma minket, a lovainkkal való közös életünkben is számos újabbnál-újabb, eddig még kevésbé tapasztalt megoldandó feladattal, kihívással találkozhatunk.

Szerk.: Az egyik ilyen és talán a legfontosabb kérdés a lovaink szakszerű ellátása, táplálása, mozgatása a jelenlegi helyzetben. Hogyan képzelik ennek támogatását a Digitális Platformon keresztül?

F.T.: Amellett, hogy a legfontosabb kérdés a mai helyzetben a lovaink szakszerű ellátása és mozgatása, számtalan olyan kérdés is felmerülhet az életünkben, amire per pillanat nem tudjuk pontosan a választ. Ilyen kérdések lehetnek például a lovaink egy-egy feladatra való további felkészítése, a feladatok elvégzésének pontos megismerése, eredményeink bemutatása, a mindannyiunk számára fontos visszajelzések jövőbeni lehetőségei.

Majorné Miskolci Anita – Digitális Platform Szervezője

Szerk.: 2020 januárjában Majorné Miskolci Anita a Lovasok.hu-val karöltve felmérést készített a Díjlovasok körében annak lehetőségeiről, hogy mit szólnának a Díjlovasok ahhoz, ha a Lovasok.hu felületein a versenyszezonon kívül is meg tudnák mutatni magukat és mindazt a műhelymunkát, amivel éppen felkészülnek a következő megmérettetéseikre. Milyen eredmény született ezen felmérésből és mi történik most?

F.T.:Több, mint 100 lelkes Díjlovas és 8 Díjlovas műhely pozitív visszajelzései alapján elindult Majorné Miskolci Anita vezetésével a Lovasok.hu Online Lovas Akadémia keretein belül egy Sportolói Klub és a Díjlovas Digitális Platform szervezése, fejlesztése.
Pachl Péter, aki ötletgazdája és meghonosítója a Díjlovas digitális platform versenyeinek, szakmai tapasztalataival irányítja a fejlesztéseket.

(Szerk.:A lentebbi videóban látható Major Kira – Nemzetközi Díjlovas Talent, Majorné Miskolci Anita, és Pachl Péterrel készített interjú a Lovasok.hu Online Lovas Akadémia – Digitális Platformjának előkészületei közben.)

Szerk.: Ma már elmondhatjuk, hogy a projekt a tervezési fázisból a kivitelezési szakaszba ért és elindult a felületek megvalósítása, programozása. Tervezik-e a különböző szakágak bevonását a Lovasok.hu Online Lovas Akadémia keretein belül a Digitális Platformra?

F.T.: A Lovasok.hu különösen fontosnak tartja, hogy a Lovasok.hu Online Lovas Akadémia keretein belül, megismertesse az Online Lovasképzés adta lehetőségeket és a megmérettetéseket, visszajelzéseket is biztosító Digitális Platformját.
Ezt 2020-ban szeretné minél szélesebb körben kiterjeszteni, ezért már 2020 februárjában felvettük a kapcsolatot több Lovas szakág kiemelt szereplőjével, vezetőjével, hogy egyeztessünk egy közös kommunikációs platform fejlesztéséről, egy közös sportolói klub, felület létrehozásáról.

Pachl Péter – Díjlovas Digitális Platform Meghonosítója

Szerk.: Mik voltak a visszajelzések ezzel kapcsolatban?

F.T.: A szabadidő szakágban „lenyúlták” az ötletet, a western szakában nagyon hálásak voltak, hogy megkerestük őket és szeretnének velünk együtt dolgozni, a Fogathajtásban keressük az ideális partnert, szereplőt, jelenleg is tárgyalásban vagyunk több érintett féllel, a díjugratás szereplőitől is pozitív visszajelzéseket kaptunk és maximálisan támogatnak minket, és szeretnénk még a lovastorna, military és a további szakágak szereplőit is bevonni a programba!

Szerk.: Kiknek fog szólni pontosan a Lovasok.hu Online Lovas Akadémia Digitális Platformja?

F.T.: Ez a program most azoknak szól, akiknek lehetőségük van vagy épp szükségessé vált, hogy a lovaik mellett legyenek, akár elszigetelve a lovastársaiktól.
De eredeti terveink kapcsán azon holt időszakot szerettük volna és szeretnénk kitölteni a lovasok életében, amikor keveset tudnak egymásról. Normál esetben ilyen időszakok lehetnek a versenyen kívüli időszakok, felkészülési időszakok, téli időszakok, vagy a most sajnos aktuálissá vált rendkívüli helyzetek.

Major Kira – Nemzetközi Díjlovas Talent

Szerk.: Miről fog szólni pontosan a Lovasok.hu Online Lovas Akadémia Digitális Platformja?

F.T.: A Digitális Platform egy felület lesz, ahol válogathatunk a számunkra alkalmas lovas képzések között és indulhatunk számunkra szimpatikus megmérettetéseken, ahol neves bírók és szakemberek adnak visszajelzést munkánkról, mind hazai és külföldi szakemberek egyaránt.

Szerk.: Hogyan jelentkezhetnek a résztvevők a Digitális Platformon elérhető képzésekre és megmérettetésekre?

F.T.: Jelen pillanatban felgyorsított ütemben zajlanak a fejlesztések, várhatóan két héten belül megjelenünk, egy felülettel, ahol lehetőség lesz jelentkezni a Digitális Platformon elérhető Díjlovas megmérettetésekre. Ezzel párhuzamosan elérhetővé teszünk egy felületet, ahol a többi szakági és lovas szereplő is tud majd jelentkezni, oktatóként, bíróként, versenyzőként vagy szervezőként.
Itt már várhatóan mindenki megoszthatja velünk gondolatait, ötleteit, hogy közösen tudjuk kialakítani és megszervezni a lovas társadalom jövőjét is jelenthető felületeinket, lehetőségeinket.

Szerk.: Végezetül mit üzen az olvasóknak a jelenleg kialakult helyzet miatt?

F.T.: Elsősorban mindenkit arra bíztatok, hogy kiemelt figyelemmel legyenek állataik, lovaik, de az embertársaik és önmaguk iránt is, és ne veszélyeztessék sem a maguk, sem embertársaik egészségét azzal, hogy felelőtlenül nem tartják be az otthonmaradás és a távolságtartás szabályait. Ezzel nagyobb kockázatot vállalva növelik annak esélyét, hogy nagyobb számban és hosszabb ideig jelentsen kihívást számunkra a jelenlegi helyzet, mind egészségügyileg, mind gazdaságilag!

Minden bizonnyal egy megváltozott gazdasági és társadalmi környezet fog minket fogadni a jelenlegi helyzet lefutását követően. Vélhetően felértékelődik az Online jelenlét, a vidék és a természet szerepe. Az egészséges táplálkozás és életmód iránti igény fokozódni fog.
Azt reméljük, hogy a lovak mint társállatok szerepe is felértékelődik az egészséges időtöltés és a környezetünkben betöltött szerepük kapcsán.

A Lovas létesítmények és piaci szereplők lehetőségeinek kommunikálásában szeretnénk mi is minél nagyobb segítséget nyújtani, ezért dolgozunk azon, hogy egyre több szolgáltatásunkat díjmenetesen elérhetővé tegyük a lovas létesítmények és oktatók számára.

Szerk.: Köszönjük, hogy a rendelkezésünkre állt!

F.T.: Nagyon köszönöm és köszönöm a lehetőséget!

 

2020.03.21. Frisch Andrea, Lovasok.hu Főszerkesztő

Hozzászólások