Kedvcsináló jövőbeli lovasoknak – 4+1 dolog, amiért jó lovasnak lenni

Eddig – természetesen – leginkább a lovak szerelmeseinek írtunk cikkeinkben különböző témákról, most viszont szeretnénk azokhoz szólni, akik kezdők vagy éppen barátkoznak a lovaglás, a lovas élet gondolatával.

Összegyűjtöttük Nektek, kezdő lovasoknak 4+1, azaz 5 tényt arról, mi, Lovasok miért vagyunk oszlopos tagjai a lovas életnek, miért szeretünk ide tartozni.

1. Lovas közösségek

Ha azt gondoltad, lovasnak lenni annyit jelent, hogy van egy pacid, akin rendszeresen lovagolsz, bizony, jó, ha tovább olvasod cikkünket. Hiszen lovasnak lenni rendkívül sokrétű. Ahogy minden hobbinál, tevékenységnél, itt is megtalálhatod a saját közösséged, akár informálódva oldalunkról, akár lakóhelyed közelében, lovasfarmoknál, vagy éppen ott, ahová jársz lovagolni tanulni. A lovasok összetartó közösségként léteznek, arról nem is beszélve, hogy egy lovasversenyen is egyszerűbb az ismerkedés, hiszen mind azért vagyunk ott, mert nem csak a sportot és a versenyzést, hanem különösképpen a lovakat szeretjük.

2. Lovas események

Ahogyan az előzőekben is írtuk, egy lovas rendezvény szuper lehetőség az ismerkedésre. Barátokat szerezhetsz, miközben egyre jobban mélyíted el lovas tudásod, nem utolsósorban, jól érzed magad. Ha megtalálod kedvenc lovas elfoglaltságod, amelyben akár nézőként, akár versenyzőként részt tudsz venni, legyen szó lovaspólóról, díjugrató versenyről, vágtáról, fogathajtásról, vagy éppen egy lovas felvonulásról. A végén még nem győzöl válogatni ezen szuper lehetőségek közül!

3. Ló és lovas közötti kapcsolat

Ha van háziállatod, bizonyára ismered az érzést, azt a szeretetet, amit nyújt neked, vagy amit te nyújtasz neki. Egy ló – ha bizalommal fordulsz hozzá – remek társ lehet Számodra, és az energia, amit feléd sugároz, talán pont hiányzik is az életedből. Fordulj hozzá szeretettel, bizalommal, ő pedig ezt megsokszorozva adja vissza Neked.

4. Kikapcsolódás

Képzeld csak el, egy hosszú fárasztó nap után valószínűleg semmire sem vágysz, csak egy kis pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre. Mindezt akár már egy fél óra lovaglással el is érheted. Te és lovad is szabadnak érezhetitek magatokat, miközben minden gondot, minden negatív érzést, stresszt ki tudsz engedni magadból, így energiával feltöltődve könnyebb lesz folytatnod utána bármit, amibe belekezdtél.

 

+ 1: Lovasok.hu Kártya kedvezmények

Ha már az előző négy gondolattal felkeltettük érdeklődésed, és úgy gondolod, szeretnél Te is közénk, lovasok közé tartozni, megosztunk veled még egy dolgot. Ha Partnereink ajánlatai között megtalálod a számodra tökéletes képzést, tábort, lovasfelszerelést, vagy bármit, ami a lovakhoz kapcsolódik, Kártyabirtokosként szolgáltatások és üzletek széles kínálata vár Rád kedvezményesen!

 

Ajánld kedvenc szolgáltatódat Lovasok.hu Kártya elfogadóhelynek!

2019.07.26. Kurucz Linda, Lovasok.hu gyakornok

Képek forrása: Pixabay.com

Hozzászólások