Előrejelzés hétvégére: Érdemes újra a szabadba menni, mutatjuk mikor!

A mögöttünk álló napok időjárási szempontból igencsak eseménydúsak voltak, azonban fordulni látszik a helyzet, nyugodtabb napok jönnek!

Ma estére a hidegfront, ami esőt, illetve magasabb hegyeinken havat hozott, továbbállt. Mögötte sarkvidéki eredetű, száraz, de hideg légtömegek érkeznek.

Pénteken kora reggel igen hideg lehet, az ország döntő részén fagyni fog, ha még nem tettük meg, itt az utolsó alkalom, hogy virágainkat behordjuk. Igen, a krizantémokat is! Reggel pára, valamint ködfoltok képződhetnek, melyek a délelőtt folyamán feloszlanak. A minimum hőmérsékletek -2 és 5 fok között alakulnak, a nyugati határszélen lehet a legmelegebb. A hideg kezdet után napközben 10-16 fokot mérhetünk, a szél pedig gyenge marad.
A jobbára napos időt csak délen zavarhatják hosszabb ideig felhők, kiváló kiránduló és lovaglóidő lesz, használjuk ki, ha módunkban áll!

Szombaton a Záhony-Paks képzeletbeli vonal széles sávjában kell fagyra számítani, a derült ég következtében, máshol 2-5 fok lesz. A nappali felmelegedés tovább erősödik, 15-16 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. A Dunántúlon és a Tiszántúlon is megélénkül az északias szél, míg az ország középső sávjában gyenge légmozgás várható. Csapadék ezen a napon sem várható, de az előző napihoz képest több felhő takarhatja az eget. Ez a nap szintén kiválóan alkalmas kültéri rendezvények számára!

Vasárnap már csupán a fagyzugos helyeken lehet gyenge fagy, elsősorban az Északi-középhegység északi fekvésű, zárt völgyeiben, a Kiskunságban, illetve Északnyugaton, máshol 3-6 fok közé süllyed a hőmérők higanyszála. Napközben 12, 16 fokig melegszik a levegő, északon lesz hűvösebb. A légmozgás is enyhe marad, csak északkeleten követheti egy-egy élénk széllökés a mérsékelt szelet.
Este észak felől egyre inkább megvastagszik a felhőzet!

2021. 10. 14.
Paróczai Attila
Lovasok.hu / Metkep.hu

 

Hozzászólások