Astraios, Joker és Kisasszony az éjszakai lovi sztárjai

Astraios félelmetes végsebességgel nyerte a Nyeretlenek Gátversenyét a Kincsem Park péntek esti versenynapján. Joker remek küzdelemben győzött az agárversenyen, míg Kisasszony kisebb csata után biztos sikert aratott az ügetőknél a Péntek Esti Szuper Sprint Díjban.

Összefoglaló a 2015. május 22-i versenynap futamairól

1. futam 

Thor kezdett a legjobban, és diktálta a tempót a mezőnynek, mögötte szorosan Blanka galoppozott, de jól együtt volt az egész társaság. Astraios, Sabato, és Seherezádé hátul helyezkedett, míg a vendég Top Chill már a start után fokozatosan szakadt le. Thor biztosan ugorva hozta a lovakat a célegyenesre, Blanka próbált rátapadni, és megjelent Astraios, Tündértánc, Sabato és Seherezádé is. Az utolsó ugrásnál még mindig Thor vezetett, azonban Astraios óriási lendülettel érkezett és át is szaladt rajta. Sabato szintén remekül finiselt és megszerezte a harmadik díjat.

Befutási sorrend: Astraios (1) – Thor (3) – Sabato (2)

2. futam

Dresda nem indul. Álomhercegnő kirobbant a gépből és jó tempót diktálva ment el vezetni. Mögötte libasorban haladt a mezőny, Szuvenír volt a második, majd Donna Prima, Timike és Baham színei látszódtak. A kanyarban Álomhercegnő és Szuvenír mögé Timike zárkózott, de mindhiába, a vezető kettős ellépett. Szuvenír a falon megtámadta Álomhercegnőt, és úgy tűnt, meg is nyerheti a futamot, ám utóbbi szívósan védekezett és hazaért. Timike lett a harmadik.

Befutási sorrend: Álomhercegnő (5) – Szuvenír (3) – Timike (4)

3. futam – Agárverseny

Hópihe kezdett a legjobban és minimális különbséggel vezetett Joker előtt, mögöttük Sindy, és Rio helyezkedett, de közel volt még Natiry is. Hópihe sokáig elöl látszott, ám az utolsó métereken rohamléptekkel támadott Joker, aminek meg is lett az eredménye, hiszen győzni tudott. Hópihe mögött Sindy lett a harmadik, a közeli negyedik helyen Rio ért célba.

Befutási sorrend: Joker (3) – Hópihe (1) – Sindy (5)

4. futam

Láss csodát! és Vernon Boko kezdett gyorsan, azonban utóbbi elugrálta esélyét már az első kanyarban. Prometheus, Utrillo d'Amour, Jonatán, és Örömtűz helyezkedett a vezető mögött, a mezőny végén Ördöglány, valamint néhány hosszal kiszakadva Onze De Mayo ügetett. A túlsó oldalon Utrillo d'Amour fáradt el először, sőt, el is hagyta a pályát. Láss csodát! mellé közben felzárkózott istállótársa, Jonatán, valamint Prometheus. Ők hozták a lovakat a befutóra, és nagyszerű küzdelmet vívtak az elsőségért, amit végül Jonatán nyert meg. Láss csodát! megőrizte második helyét, a végig közel látszó Prometheus előtt.

Befutási sorrend: Jonatán (7) – Láss csodát! (1) – Prometheus (5)
Győztes idő: 22,4

5. futam

Traffix Lux (6) nem indul! Dark Tina DZ a start előtt rakoncátlankodott, nem akart versenyirányba fordulni, végül a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult. Saron vette a legjobb rajtot, mellé Shark WF zárkózott, mögöttük pedig Castille d'Aveze és Henrik Ibsen A.T. ügetett. Tulajdonképpen ők négyen külön versenyt futottak, ugyanis Tarantino, és Tücsök hibáztak, míg Domenika DZ a jármódja miatt lett diszkvalifikálva. To Be Continued a start előtt ugrott. Az utolsó kanyarban Shark WF elfáradt, Saron továbbra is több hosszal az élen járt, de megérkezett a két tréningtársa, Henrik Ibsen A.T. és Castille d'Aveze. A befutóban a hároméves Henrik Ibsen A.T. megtámadta a vezetőt és a célig meg is verte. Castille d'Aveze biztos harmadik lett.

Befutási sorrend: Henrik Ibsen A.T. (4) – Saron (1) – Castille d'Aveze (8)
Győztes idő: 23,6

6. futam

Az első előfutamban Kairo Sun kisebb küzdelem után maga mögé utasította Kincsest. Pár perccel később Suzy biztosan győzött, ugyanis Opál lány elugrálta esélyét. N. Lady és Kisasszony remek csatát vívott a döntőbe jutásért, utóbbi a cél előtt biztosította be az első helyet. A negyedik előfutamot Rustik Rozi könnyen nyerte. A döntőbe így Kairo Sun, Suzy, Kisasszony és Rustik Rozi jutott be. A start nem sikerült jól Suzy-nak és Rustik Rozi-nak, ugyanis galoppoztak, ugyanakkor Kairo Sun és Kisasszony óriási harcot folytattak a végső sikerért, amit utóbbi szerzett meg.

Végeredmény: Kisasszony (6) – Kairo Sun (2) – Suzy (3) / Rustik Rozi (7)

A következő "Lóverseny az Éjszakában" versenynap június 5-én pénteken lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. június 5-én pénteken Lóverseny az éjszakában 18:00 órától
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

2015.05.27. Forrás: Kincsempark.hu
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások