Izgalmas mérkőzések a tabajdi lovaspóló tornán

2014. június 27-29. Cepa Buck’s Club Gentlemen’s Cup

 

Ismételten nagy sikerű lovaspóló versenyre került sor a Tabajdi MAGYAR POLO CLUB-ban. A verseny előzménye, hogy Chales Betz angol klubtulajdonos tavaly meghívta saját klubjába a CEPA csapatát. (Central European Polo Association, mely a Közép-Európai országok polo szövetségeket tömöríti.) A csapat tavaly győzedelmesen szerepelt kint Almásy Antal vezetésével, és most sor került a meghívás viszonzására.

A helyszín a Magyar Polo Club Tabajdi Pólócentruma, mely nem csak gyönyörű, hanem Magyarországon egyedül tud biztosítani 2 db, a nemzetközi előírásoknak megfelelő minőségű és méretű „full size” pólópályát.

E rendezvényen azonban már nem csak az Angol (Soft-Kulcs Team, Charles Betz vezetésével), és a CEPA (Belgravia Team, Almásy Antal vezetésével) csapat indult, hanem 2 magyar csapat is (Beluga Team, dr. Ivanics György vezetésével, és a FlowAviation, Szegedi Gábor vezetésével).

A 3 napig tartó torna sorozat izgalmas mérkőzéseket eredményezett, és a végső sorrend csak a vasárnapi utolsó, a két magyar csapat közötti mérkőzésen dőlt el, melyen szoros küzdelemben a Beluga Team 7:6 arányban legyőzte a FlowAviation csapatát. Ezáltal a MAGYAR POLO CLUB Beluga csapata 5 pontjával első helyezést ért el. A II. helyezést a CEPA Belgravia csapata szerezte meg 4 ponttal. Az angol csapat lett a III. helyezett, és a FlowAviation pedig a IV. helyezést érte el.

A helyezésektől függetlenül a versenyző csapatok tagjai és természetesen a meghívott vendégek is remekül szórakozhattak. A szponzorok által nyújtott támogatásoknak hála, a vendéglátó csodálatos programokat szervezett.

A győztes MAGYAR POLO CLUB Beluga csapat (Dr. Ivanics György, Ivanics Leonárd, Kis Péter, Martin Magal) a hatalmas üvegkupával ünnepelt. A versenyen résztvevő játékosok és hozzátartozóik e sportágban hagyományosan együtt ünnepelnek.

 

2014.07.02. Dr. Ivanics György
Frissítve: 2023.04.04.
Fotók: Canva

Hozzászólások