Már vágják a Kincsem filmet

Fellélegezhetnek a stábtagok, véget ért a Kincsemről szóló film forgatása. Márciusig a felvételek vágása zajlik, majd nyolc hónapot igényelnek a digitális utómunkák, így legkorábban 2016 végén, de lehet, hogy csak 2017 elején láthatjuk majd a mozikban a csodakanca történetének nagyszabású filmes feldolgozását.

A film két főszereplője: Nagy Ervin, alias Blaskovich Ernő az egyik, Kincsemet alakító lovon
Fotó: Szabó Adrienn

A jeleneteket 72 napon át olyan helyszíneken rögzítettek, mint a dégi, és a keszthelyi Festetics kastély, illetve Európa legrégibb, eredeti formájában megőrzött lóversenypályája, a bécsi Práter. A tét nem kicsi, hiszen a film készítői azt a célt tűztek ki maguk elé, hogy a Kincsem képes legyen felvenni a kesztyűt a legnevesebb amerikai filmekkel is.

A forgatás befejezése kapcsán megszólaló rendező, Herendi Gábor élete legnagyobb munkájának tartja a filmet és megköszönte a stáb munkáját. Hasonlóan nyilatkozott Hutlassa Tamás producer is, aki jelentős mérföldkőnek tartja a hazai filmiparban a Kincsemet. A stáb hatalmas munkáján túl elismeréssel beszélt a filmben dolgozó lovak teljesítményéről is, akik a forgatás alatt kemény kihívások elá állították a stábot. 

A főszereplőt, Blaskovich Ernőt megformáló Nagy Ervin álmai megvalósulását látja ebben a filmben. „A Kincsem örökre emlékezetes marad nekem. Vívhattam csábíthattam, mulathattam, lovagolhattam, versenghettem, megmenthettem, gyűlölhettem, üvölthettem és őrjönghettem. Mindez a bennem élő kis srácnak, aki az Egri csillagokon, a Tenkes kapitányán nőtt fel és mindig valami hasonlóban szeretett volna szerepelni, hatalmas ajándék.” – mondta a színész.

A stáb még a 2016 elején három napot forgat, amikor a téli jeleneteket veszik fel a filmhez.

A forgatásról számokban:

  • 5 ló alakítja Kincsemet
  • 72 forgatási nap alatt készültek a felvételek
  • 97 ló dolgozott a filmen
  • 120-150 fő statiszta – de volt jelenet, amelyben 600 főnyi statiszta szerepelt
  • 4500 korabeli jelmezt használtak

Egyes futamokat Alagon rögzítettek
MTI fotó: Kallos Bea

Sokáig kell még várnunk Kincsemre

Időközben elindult a film vágása, ami várhatóan márciusig fog tartani. Utána kezdenek bele a közel nyolc hónapos utómunkálatokba. Ennek során digitális eljárásokkal véglegesítik a jeleneteket, így például beleillesztik a filmbe a 19. századi Budapestet, Bécset, Berlint és Párizst, illetve még látványosabbá varázsolják a korabeli versenyek helyszíneit és tovább fokozzák az akciójelenetek izgalmait.

A film premierje csak a forgalmazóval való megállapodás után dől el, így legkorábban 2016 végén, vagy 2017 elején láthatják a nézők a hazai mozikban a Kincsem ihlette szuperprodukciót.

2015.11.13. Forrás: Filmsor.net

Hozzászólások