Újabb 4 évig Fugli Károly a világ fogathajtóinak élén

Újabb négy évig a magyar Fugli Károly áll a FEI Fogathajtó Szakbizottság élén – többek között ez is kiderült a Nemzetközi Lovas Szövetség Puerto Rico-ban tartott közgyűlésén, de kiosztották a legjobb sportolóknak járó díjakat is.

Fugli Károly továbbra is a Nemzetközi Lovasszövetség elnökségében

Fugli Károlyt egyhangúlag újraválasztották a Nemzetközi Lovasszövetség (FEI) elnökségébe a szervezet Puerto Ricó-i közgyűlésén és megőrizte elnöki posztját a Fogathajtó Szakbizottságban is, mindkét tisztségben második négyéves ciklusát kezdi meg.

A FEI Fogathajtó Szakbizottságának tagjai:

  • Fugli Károly – elnök
  • Klaus Christ
  • Mark Wentein
  • Anne-Marie Turbe
  • Joaquin Medina
  • Bartlomiej Kwiatek

Nem Magyarországon lesz a 2017-es Póni VB

Döntött a FEI a 2017-es Pónifogathajtó Világbajnokság helyszínéről is. A VB megrendezésére Kisbér-Ászár mellett a németországi Minden is pályázott, és végül utóbbi nyerte meg a rendezés jogát.

FEI Awards 2015 – a lovasok Oscar-díja

Puerto Rico-ban átadták a Nemzetközi Lovasszövetség Oscar díjaként is emlegetett kitüntetéseket öt kategóriában.

A feltörekvő tehetségek között idén a 19 éves angol díjugrató, Jessica Mendoza nyert.

A legjobb sportolónak járó díjat az ausztrál fogathajtó, Boyd Exell vihette haza – szakágában ő az első, aki elnyerte ezt a megtisztelő címet.

A FEI legjobb lovásznak járó kitüntetését az amerikai Jose Eduardo (Eddie) Garcia Luna kapta, aki az amerikai díjlovas, Steffen Peters mellett dolgozik már több mint 10 éve.

Az Against All Odds elnevezésű díjat Oriana Ricca Marmissolle távlovasnak ítélték oda, aki kemoterápiás kezelését követően néhány nappal már a nyeregben ült, és nem csak a versenyzést folytatta, de tanulmányait is.

A FEI Solidarity díját a Les Chevaux qui pansent les plaies (jelentése: a lovak begyógyítják a sebeket) nevű haiti projekt nyerte el, melynek célja, hogy a 2010-es földrengésben érintett gyermekeknek a lovak és a lovaglás révén segítsenek.

2015.11.16. Forrás: MTI, Fogathajtó Szakág, FEI
Kép: Canva
Frissítve: 2022.08.10.

Hozzászólások