keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Fedett pályán is lendületben a magyar fiatalság

Október utolsó hétvégéjén ismételten megrendezésre került  Ausztriában a bécsújhelyi utánpótlás nemzetközi díjugratóverseny, melyen magyar lovasaink szokásukhoz híven idén is remekül teljesítettek.

A bécsújhelyi utánpótlás verseny gyermek kategóriájában Szuhai Péter jeleskedett. Első nap győzött Turbo Brakerrel, következő nap második lett, majd a nagydíjban - tíz összevető közül - gyors hibátlan pályája a negyedik helyre volt elég a bajor tenyésztésű Ludwig hátán. 


Szuhai Péter egy korábbi versenyén

Jó elképzelésnek látszik, hogy ifjabb Lázár Zoltán átadta unokatestvérének Afroditét, akivel Boros Zsuzsanna reményteljesen mutatkozott be kategóriájában.

Nagy várakozás előzte meg a nyolc résztvevős csapatversenyt. A 135 centiméteres pályán osztrák győzelem született lengyel második hellyel. Most a 2011-es győzelem és a tavalyi második hely után a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Szegedi Adrienn – Charmen, Hollé Sára – Leonardo, Bagyánszky Gabriella – Cesanne és Mráz Tamás – Basco összeállítású magyar csapat.

Az ifjúsági kategória 140 centiméteres nagydíját a körülményekhez képest nehézre építette a verseny osztrák pályaépítője, de végül így is kitűnő magyar eredmények születtek. Négy lovasunk, Burucs Barna Sir Winstonnal, Szegedi Adrienn Charmennel, Bagyánszky Gabriella Cesanne-nal és Sopronyi Réka Randival lett helyezett, míg az imponáló formában lovagló idei ifjúsági bajnokunk, ifjabb Lázár Zoltán a tíz éves Lacrima di Felicitával bejutott a kétfős összevetésbe, ahol minimális időkülönbséggel lemaradva a lengyel Maja Radomskától, a második helyen zárt.

A kiegészítő versenyszámokban is rendre születtek szép eredmények, hiszen a magyar csapatból Csonka Zsófia Garával, Juhász Ágota Con Corallal, Bencsik Laura Goyával ért még el helyezéseket.

A bécsújhelyi verseny részvevőinek száma – valószínűleg az ausztriai versenydömping miatt – csökkent, de a magyar díjugrató utánpótlás a fényes 2013-as szabadtéri szezont követően teljesítményével ezúttal is alátámasztotta, hogy meghatározó szerepet tölt be a térségben.

2013.10.31. Forrás: dijugratoszakag.hu


KapcsoLÓdó cikkek:

Magyar lovas a díjugrató Európa-bajnokság döntőjében >>

Ifj. Lázár Zoltán nyerte  a CSI* Széchenyi Emlékverseny Nagydíját >>

Szuhai Péter vigasztalódása Turbo Breakerrel >>

Burucs arany az ifjúsági elődöntőn >>

Óriási sikerek Wiener Neustadtban 2011 >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés