keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Film készül Kassai Lajosról

2014-ben kerül bemutatásra Kaszás Géza Kassai című dokumentumfilmje, mely Kassai Lajos munkásságát mutatja be, aki a Szent György Lovagrend tagjaként működtet nemzetközileg ismert lovasíjász iskolát.

Kassai Lajos, lovasíjász mester. Többszörös Guiness-rekorder, sokszoros lovasíjász-bajnok, a Megszállottak Klubjának tagja. Tanít a világban mindenhol, Lovasíjászat című könyvét német és angol nyelvre is lefordították. 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntették ki.

Videó: Indavideo.hu

Kassai hisz a nevelő munkában, a tanításban, a különféle bemutatókban:

„Az a hagyományőrző, aki hat lovat lelovagol és háromszáz bálát fölrak a padlásra, az már nem gyújtogat kukákat Pest főutcáin… Aki tényleg elmerül ebben a dologban, ebben a kultúrában él, az nem borogat telefonfülkéket, nem lenget zászlót… Van egy kettősség – látom ezt a nagyhangú siserehadat tarsollyal az oldalán, és mindenféle zászlókal, de aki ezt a munkát végigcsinálja, az nincs ott.”

Ezért nyitott a Kaposmérő melletti Kassai-völgy mindenki számára, ezért tart rendhagyó, élő történelemórákat, s ezért járja az országot, a világot, s ezért tanít a Testnevelési Egyetem Lovaskultúra Oktató Szakán is.

Kaszás szerint azért nagy kihívás elkészíteni ezt a filmet, mert meg szeretnék mutatni a nézőknek, hogy ezek az üresnek látszó frázisok tényleg szólnak valamiről. De nem szavakkal megfogalmazható gondolatokat, hanem inkább hatást közvetítenek. Ezért annyira monumentális a bemutató alatt a zene, és ezért igyekeznek nagyon szépen fényképezni a filmet. Kaszás azt mondja, hogy a filmhez a szakma összes létező kameramozgatóját használni fogják.

2013.09.16. Forrás: Index.hu


KapcsoLÓdó cikkek:

Hózápor helyett nyílzápor a lovasíjászoknál >>

Kávéházi beszélgetések - Kassai Lajos >>

Kassai Lajos íjkészítő mester és a modernkori lovasíjászat megteremtője >>

Lovasíjászat >>

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés