keresés a lovardák között


További FEI Nemzetek Díja hírek >>

FEI Nemzetek Díja 2012
Róma, Olaszország

80. Piazza di Siena Rómában – A németek hozták a papírformát

Rómában a hétvégén rendezték a 80. Piazza di Siena CSIO versenyt. A német csapat úgy is győzni tudott, hogy Ludger Beerbaum végül el sem indult a második fordulóban. A németek némileg gyengébb la baule-i kezdése után a tavalyi Szuperliga győztesei újra a dobogó felső fokára állhattak.

Az olasz csapat néhány héttel ezelőtt Lummenben nyerte meg a Nemzetek Díja előkészítő ligájának állomását, így ugyanaz a keret állt most is olasz színekben a starthoz. A belgák azonban teljesen más csapatot hoztak, mint akik május elején La Baule-ban nyertek: míg a francia fordulón a svéd csapatban volt egy hármas családi kötelék, addig most a belga csapat mozgott családi körökben. Ludo Philippaerts és ikerfiai, Nicola és Olivier mellett a világbajnok Jos Lansink versenyzett belga színekben.

Tavaly Rómában a holland csapat tudott nyerni, a belgák végeztek másodikként és az írek harmadikként, azonban ezt az eredményt idén egyik csapat sem tudta hozni közülük. Az ír csapatban kizárták Niall Talbot-t, miután lova a hármasugrásban először megállt, majd másodjára a lovas le is esett, de szerencsére komolyabb baj nem történt. A svédek közül Angelica Augustssont a második fordulóban kellett kizárni, mivel Mic Mac du Tillard folyamatosan ellenszegült.

A belga csapat a két fiatal lovas ellenére jól kezdett, ráadásul a második fordulóban Ludo Philippaerts sok hibapontja miatt ők tudták a csapatot végül a harmadik helyre juttatni. Nicola és Olivier Philippaerts 4-4 hibaponttal, Jos Lansink Valentinával pedig hibátlan pályával végzett a második fordulóban.

Az Uliano Vezzani által épített pályán összesen öt dupla hibátlan lovaglás született. Az olasz közönség nagy tapsviharral üdvözölte mindkét fordulóban Francesca Capponit, aki Stallone nyergében szenzációs teljesítményt nyújtott. A svájci csapatban Paul Estermann Castefield Eclipse nevű lován, a brit csapatban pedig Scott Brash Hello Sanctos nyergében tudott mindkétszer lenullázni. Az ír Billy Twomey Tinka’s Serenade-del és a stíluskirály Marcus Ehning Copin van de Broy-jal lovagolt még mindkétszer hibapont nélkül.

A svájciak a dupla nullás lovaglás mellett a második fordulóban Clarissa Crotta és Simone Wettstein hibátlan pályáival végül hibapont nélkül maradtak, de az első fordulóból hozott nyolc hibapontjuk csak a második helyre volt elég.

A németek Marco Kutscher és Cornet Obolensky fantasztikus pályájával kezdtek, majd Christian Ahlmann 4 hibapontját kiejtette Marcus Ehning és Ludger Beerbaum hibátlan teljesítménye. Így a németek első helyen nulla hibaponttal fordultak. Marco Kutscher második fordulóban gyűjtött egy fás eredménye után Christian Ahlmann és Marcus Ehning is lenulláztak, így Ludger Beerbaumnak már el sem kellett indulnia. Ha esetleg a két hibátlan pálya közül mégis ütöttek volna, akkor Ludger Beerbaum tudott volna javítani, de így nem volt erre szükség, hanem magabiztosan tudott nyerni a német csapat.

Holnap a wiesbadeni Global Champions Tourról számolunk be, majd pedig jövő héten St. Gallenből jelentkezünk a következő Nemzetek Díja fordulóról.

 

 

 

Eredmények:

 

 

       

A pálya

B pálya

Összesen

 Pénzdíj (€)

1. Marco Kutscher Németország Cornet Obolensky

0

4

4

64 000

Christian Ahlmann Taloubet Z

(4)

0

Marcus Ehning Copin van de Broy

0

0

Ludger Beerbaum Gotha FRH

0

(-)

2. Paul Estermann Svájc Castelfield Eclipse

0

0

8

40 000

Janika Sprunger Uptown Boy

(4)

(8)

Simone Wettstein Clipmyhorse
Cash and Go

4

0

Clarissa Crotta West Side van
Meerputhoeve

4

0

3. Ludo Philippaerts Belgium Challenge Vd
Begijnakker

0

(22)

12

32 000

Oliver Philippaerts Cabrio van de Heffinck

0

4

Nicola Philippaerts Carlos V.H.P.Z.

(12)

4

Jos Lansink Cavalor Valentina

4

0

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés