Western Star kálváriája

Western Star kálváriája

Western Star xx (Go Step xx x Avatar xx) 1986-os születésű angol telivér mén, mely mind a nemzetközi galoppsportban, mind apaménként jó nevet szerzett az elmúlt két évtizedben. Utódai a galopp-pályákon, valamint lovastusában teljesítenek nemzetközi szinten. A mén tulajdonosa Szebényi Dániel.

Western Start a kissomlyói M.A. elkérte egy idényre fedeztetésre.

A tulajdonos nemrég kapott egy telefonhívást, miszerint a ló rosszul van. A helyszínre siető állatorvos szinte halálra éheztetett állapotban találta Western Start: a ló környezetében sem takarmányt, sem vizet nem találtak. A mén percekig ivott, amikor vízzel kínálták.

Western Start  Pusztaberénybe vitték, ahol összeesett, miután levezették a lószállítóról. Azóta szerencsére már javult az állapota, bár a tulajdonos szerint a ló életkora miatt még mindig kétséges, hogy milyen mértékben fog felépülni, illetve hogy életben marad-e egyáltalán. Reménykeltő, hogy Western Star rendkívül szilárd szervezetű.

A mén tulajdonosa komoly szankcionálást kér a Magyar Lovas Szövetségtől mindazon személyek részére, akik Western Star éheztetéséért felelősek.

2009.09.06.
Forrás: Equime Design
Kép: Canva
Frissítve: 2024.04.17.

Hozzászólások