Szépalma – A kézzel fogható és professzionális állatvédelem

Gut Aiderbichl Szépalma – A kézzelfogható és professzionális állatvédelem

A Gut Aiderbichl Magyarország Szépalmán egyike annak a több mint 30 birtoknak, amelyet a Gut Aiderbichl Európa-szerte működtet Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Romániában, Svájcban és Magyarországon. A mintegy 6000 állatról, amelyek 35 különböző állatfajhoz tartoznak, a fajoknak megfelelően és szeretetteljesen gondoskodnak egészen életük természetes végéig. Azonban nem minden állaton lehet segíteni az állatok befogadásával, „küzdeni kell a kiváltó tényezőkkel: az emberek tudatlanságával és apátiájával” – tudta Michael Aufhauser az elején, aki a Gut Aiderbichl 2001-es megalapítása előtt már az állatok jogaiért kampányolt

A szépalmai birtok hosszú ideig az Eszterházy-család tulajdonában volt, mígnem 1994-ben magántulajdonba került. 2018-ban Gut Aiderbichl birtok lett, és ma itt van a lófélék kompetenciaközpontja. A több mint 100 ló, valamint a szürkemarha, mangalica, kecske, birka és racka juh 50 hektár legelővel és mintegy 130 hektár kaszálóval rendelkezik a Gut Aiderbichl Szépalmán, melyek gazdálkodása fenntarthatóan és a legújabb tudásszint szerint történik.

A cél az idős és beteg állatok életminőségének kutatása és fenntartható javítása. A kutatások részben a szépalmai birtokon zajlanak. Az eredmények azt mutatják, hogy már kis változtatások is drasztikusan javíthatják az állatok életminőségét. Ezzel párhuzamosan erőfeszítéseket tesznek a birtokon lévő fajgazdagság és biodiverzitás dokumentálására és megőrzésére.

A legjobb tartási gyakorlatok bárki számára megtekinthetők és testközelből megtapasztalhatók a birtokon, hiszen a Gut Aiderbichl Szépalma számos rendezvényt szervez az év során. Ráadásul a tapasztalatszerzés és az oktatási lehetőség az állatvilág területén nélkülözhetetlen, és az aktív állatvédelem magját adja gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt. Ezért lehetőség van a gyerekek és fiatalok számára, hogy itt testközelből megtapasztalják az állatjóllétet. 

Forrás: Gut Aidernbichl, Szépalma
Saját fotók
2023.06.28.

Hozzászólások