Szerető gazdira várnak a menhelyi lovak

Végre eljött a nagy nap, hogy új életet kezdhetnek a Bottyán Equus Hungária Alapítvány által Bakonyoszlopról megmentett lovak. Csibész, Vadóc, Márvány, Tony, Álmos, Folti és Szilaj II már csak egy szerető gazdira várnak.

Az örökbeadás feltételei:

 • Legalább három oldalról zárt, fedett, szélvédett beálló vagy angolboksz, lótársak és legelő. A lovakat társállatnak és nem haszonállatnak adják örökbe, így sem továbbértékesítésre, sem iskolalónak nem hasznosítható a Bottyán Equus Hungária Alapítványtól örökbefogadott ló.
   
 • Az örökbefogadás egy életre szól, tehát ha a ló lesérül vagy megöregszik, akkor is köteles az örökbefogadó gondoskodni róla élete végéig.
   
 • A várhatóan magas költségek miatt nem tagadható meg gyógykezelés az állattól.
   
 • A kancákat nem lehet fedeztetni és szaporítani.

Jelentkezés:

Ha szeretnéd társaddá fogadni a lovak valamelyikét és úgy érzed, hogy az Alapítvány által támasztott örökbefogadási feltételeknek megfelelsz, jelentkezz Rédei Évánál vagy Attilánál az alábbi telefonszámokon:

 • Éva: 06-20/383-98-14  (14:00 és 18:00 óra között)
 • Attila: 06-20/942-19-01 (14:00 és 18:00 óra között)

 

Van-e mód kipróbálni a lovakat?

Nincs. A Bottyán Equus munkatársai nem tudnak felvilágosítást adni arról, hogy az adott ló be van-e lovagolva és ha igen, mennyire. Ez a hely vállaltan nem a lovaglásról szól. Az örökbefogadónak kell megmutatnia azt, hogy méltó arra, hogy társául fogadjon egy bántalmazott állatot.

Mielőtt hazavinnéd:

A lovak előzetesen egyeztetett időpontban meglátogathatók az Alapítvány területén Őrbottyánban. 

Mielőtt telefonálsz és/vagy ellátogatsz a Lómenhelyre, figyelmesen olvasd el az örökbefogadási feltételeket az esetleges félreértések elkerülése érdekében.

Nem a jelentkezés sorrendje számít, hanem az, hogy az Alapítvány munkatársai látják biztosítva az örökbeadott állat megfelelő tartását.

Kell-e fizetni a lovakért?

Nem kell fizetni, hiszen a Bottyán Equus Hungária Alapítvány egy állatvédő szervezet, nem foglalkozik lovak értékesítésével. Természetesen köszönettel fogadnak pénz- vagy tágyi adományt (akár az örökbefogadástól függetlenül is, hiszen egy-egy ló rehabilitációja hihetetlen összegeket emészt fel), de ez az örökbefogadásnak nem feltétele.

Mint mindig, így a Bottyán Equus munkatársai most is hangsúlyozni szeretnék, hogy nem minden áron s nem bárkinek adják örökbe azokat a lovakat, akiket hónapokon át gondoztak és akiket sajátjukként szeretnek.

A ló társad, és nem rabszolgád!
Bárhogy alakul is sorsod, ezt ne feledd!
A szél fia ő, a természet csodás gyermeke.
Bánj szeretettel és tisztelettel vele!
 

2014.10.22. Forrás: Bottyán Equus Hungaria Alapítvány

Hozzászólások