Sorsára hagyták a pónit

Ismeretlenek kedden kora reggel kiraktak egy pónit utánfutójukból Pécs egyik utcájában, majd elhajtottak. Az egyik lakó répával csalogatta be az állatot saját udvarába, majd értesítette az állatvédőket.

A sorsára hagyott póninak egyelőre még nem adnak nevet újdonsült gondozói,
mert reménykednek, hogy előkerül az eredeti gazdája

A sorsára hagyott pónit a Misina Állatvédő Egyesület vette gondozásába. A patást állatorvos megvizsgálta, de egyedi jelölést nem talált, így tulajdonosát nem sikerült azonosítani. Ha nem sikerül megtalálni a gazdáját, feltehetően örökbe adják.

A Misina Állatvédő Egyesület feljelentést tett a rendőrségen, mivel az állat elhagyása bűncselekménynek minősül.

Mégsem talált a talált póni?

Már megtalálásának másnapján meglepő fordulatot vett a "sorsára hagyott" póni ügye, kiderült, hogy a megtalálóé volt az állat. 

A póni "megtalálója" szerda reggel új történettel állt elő, valószínűleg azért, mert valószínűleg az ügyben a rendőrség is nyomozni kezdett. Elmondta, hogy szó sem volt megtalálásról. A lovat ő vette egy Siklós melletti településen. Úgy tudta, hogy a póni kézhez szoktatott, szelíd állat, ám a három éves csődör annyira mégsem volt békés, így szeretett volna megszabadulni tőle. Egy szomszédja találta ki az elhagyott ló történetét, ami a nőnek megtetszett, s ezzel a sztorival kereste meg az állatvédőket.

2015.05.21. Forrás: BAMA.hu

2015.05.20. Forrás: Hír24
Fotó: Farkas Tamás, Misina Állatvédő Egyesület

Hozzászólások