Menekülés a mocsárból

Menekülés a mocsárból

 

Nicole Graham 20 éve lovagol rendszeresen az Avalon beach-i parton, Ausztráliában, de eddig soha nem történt vele semmi szokatlan. Február 26-án épp lányával együtt lovagolt a tengerparton, amikor hirtelen mindkettőjük lova süllyedni kezdett…

Lányát és annak lovát még sikerült kimentenie az iszapból, de saját lován, Astro-n, már nem tudott segíteni – az 500 kilogrammos állat egyre mélyebbre süppedt.

Az idő sürgetett, mert közeledett a dagály. A tűzoltóság, egy állatorvos és egy segítőkész helyi traktoros gazda sietett segítségükre. A mentőakció három órán át tartott, Graham mindvégig lova mellett volt. Habár ő maga is meg volt rémülve és sírt, simogatással és nyugtató szavakkal bátorította Astro-t, s segített fejét az iszap felett tartani. A mentőcsapat versenyt futott az idővel: egyre közeledett a dagály, Astro helyzete pedig kétségbeejtő volt.

Végül a traktorral sikerült kihúzni a kimerült lovat az ingoványból, aki pár perc pihenés után saját erejéből tudta elhagyni a helyszínt, az ijedtségen és a kiszáradáson kívül nem esett baja.

2012.03.01. Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
Forrás: Pferdplus.com
Frissítve: 2023.09.22.
Fotó: Canva

Hozzászólások