Az életéért úszott a bajba került ló

Átúszta a Dunát, de visszajutni már nem tudott, végül az állatvédők mentették ki az ősnövényzet borította szigetről a bajba jutott lovat.

A Szultán névre hallgató lovat gazdái vitték le a Duna partjára, de a vízben pancsoló jószág egy elhaladó motorcsónaktól megijedt és átúszott a Háros szigetre. Vissza azonban már nem tudott jutni, feltehetőleg az ijedtség miatt. A Katasztrófavédelem az Állatmentő Ligát kérte fel a mentés lebonyolítására. A pácba került patás a szigeten, egy fához kötve töltötte az éjszakát.

Az állatmentők másnap reggel egy csónakban áteveztek Szultánhoz a szigetre, ahol olyan sűrű az őshonos növényzet, hogy egy embernek is feladja a leckét, lóval pedig szinte lehetetlen a mozgás. Így Szultán menekülésére csak egyetlen lehetőség maradt: újra át kellett úsznia a Dunát.

A ló kötőfékére 150 méter kötelet erősítettek, két ember úszva, két ember ladikkal segítette az átkelését, a mentőcsapat túlparton maradt tagjai pedig húzták maguk felé az úszó lovat, hogy az tartsa a megfelelő irányt.

A bátor mentőcsapatnak hála az eset jól végződött és Szultán egy hosszú és kalandos nap után már otthon ropogtathatta a szénát:

Köszönjük a segítséget! Nem reméltük, hogy valaki is lesz, aki komolyan vesz bennünket (a mai világban) egy ilyen ‘lehetetlen’ történettel… De sokan nyújtottak segítő kezet és támogatást ebben a történetben! A lényeg, hogy régi/új ismeretségeket kötöttünk és összefogással megoldottuk a balul sikerült helyzetet! Most már otthon van a szökevény, megnyugodott és természetesen alaposan bezabált. Még egyszer nagyon köszönjük a segítséget az Állatmentő Liga tagjainak és a Természetvédő kollégáknak a gyors és önzetlen segítséget!” – írta az Állatmentő Liga beszámolója alá Józsa Zsuzsanna.

2017.07.18.
Frissítve: 2022.07.23.
Forrás és videó: Állatmentő Liga
Fotó: Canva

Hozzászólások