Rekord nézőszám a Budapest Challange Polo Cup lovaspóló versenyen

Ilyen jelentős néző és versenyző létszámú, rangos lovaspóló torna még soha nem volt korábban Magyarországon, ezért ez óriási sikere volt a magyar lovaspóló sportágnak.

Pretty Woman a Magyar Polo Clubban

Julia Roberts főszereplésével híressé vált film pólós jelenete elevenedett meg azok számára, akik június 8-án, Pünkösd vasárnap kilátogattak Tabajdra a csodálatosan megszervezett Budapest Challange Polo Cup, BMW Diplomats Tournament, lovaspóló rendezvényre, melynek fővédnöke Tarlós István Budapest főpolgármestere. A rendezvényt Christopher P. Ball Magyarország Amerikai Egyesült Államokba akkreditált Tiszteletbeli Konzulja nyitotta meg.

Magyarországra akkreditált diplomaták mellett, a gazdasági és társadalmi élet rangos képviselői gyűlnek össze hagyományosan e pazar sportrendezvényen évente június első hétvégéjén, ahol a Gundel Étterem szolgálta fel az étkeket, melyhez Tokaji Bardon Borászat és a Villányi Wunderlich Pincészet borait kóstolhatták meg a VIP vendégek. 

Ilyen jelentős néző és versenyző létszámú, rangos lovaspóló torna még soha nem volt korábban Magyarországon, ezért ez óriási sikere volt a magyar lovaspóló sportágnak. A pólócsapatok játékosai is a világ számos országából (USA, Mexikó, D-Afrika, Anglia, Argentína, Belgium, Ausztria, Szlovákia, Oroszország) érkeztek, hogy összemérjék erejűket a magyar versenyzőkkel. A lovaspóló a lovagi tornák küzdelmeire emlékeztető izgalmas és kemény küzdő csapatsport. A lovak és lovasaik egymásnak feszülnek, miközben az ökölnyi labdát igyekeznek az ellenfél kapujába juttatni, hogy győztesként a Herendi Porcelánmanufaktúra által készített porcelán díjakat elnyerhessék.

A rangos BMW Diplomats Cup-ot  Dr. Ivanics György, a klub elnöke által vezetett IronFx csapat nyerte, míg a Budapest Challenge Polo Cup-ot végül a Cassaiopeia csapata vihette el. Így kettős magyar csapat győzelemnek örülhetett a lelkesen szurkoló közönség. A csodálatos napsütéses időben több, mint 400 vendég látogatott ki, hogy megtekintve a rendezvényt e sportág jó hírnevét továbbvigyék a Nagyvilágba.

A rendezvény jótékonysági programja a Mosoly Alapítványt támogatta. Sor került IronFx tombolára, a hagyományos kalapversenyre, és a legszebb ló is díjazva lett. Flowavation privát jet szolgáltatását, Schoeffel fantasztikus gyöngysorait, Lotus Home luxus kerti bútorait kaphatták ajándékként. (Alább látható a résztvevő csapatok játékosai, eredményhirdetés után.)

2014.06.12. Dr. Ivanics György
Fotók: Magyar Polo Club

Hozzászólások