A magyar fogatok meg sem álltak a győzelemig Vecsésen

Kettes- és négyesfogat kategóriában is a házigazda Dobrovitz-család egy-egy tagja nyerte meg a XXII. Vecsés-Kupa Nemzetközi Fogathajtó Versenyt.

Dobrovitz József szerezte meg az összetett győzelmet a négyesfogatok között

A négyesfogatoknál Dobrovitz József, a ketteseknél pedig Osztertág Márk szerezte meg az összetett győzelmet. Márk az akadályhajtáson is első helyen végzett, míg Dobrovitz József alapidőn belüli hibátlan hajtással a svéd Olin Axel mögött második lett ebben a versenyszámban.

Kettesfogat kategóriában az összetett verseny második helyezettje Márk testvére, Osztertág Kristóf lett, a harmadik helyen pedig ifj. Nagy Tibor végzett.

Lázár Zoltán a második helyen zárt négyesfogatával

A négyeseknél Lázár Zoltán alapidőn belüli hibátlan pályát hajtott vasárnap. Ideje a harmadik helyhez volt elegendő, de az összetett versenyben így is egy helyet előrébb tudott lépni, és másodikként zárta a versenyt. A holland Ijsbrand Chardon szintén hibátlanul száguldott végig a Fintha Gábor építette pályán, ideje alapján a negyedik helyen végzett, összetettben pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A csapatversenyt a Lázár Zoltán, Dobrovitz József és Váczi István összeállítású magyar csapat nyerte, második helyen Hollandia, 3. helyen Svédország, 4. helyen Németország, 5. helyen pedig Csehország együttese végzett. 

Az egyesfogatok összetett versenyét a lengyel Bartlomiei Kwiatek nyerte, megelőzve Lantos Gábort és Nyúl Katalint. 

Hölle Martin

 
A verseny egyik legkiemelkedőbb hajtását a póni egyesfogat kategóriában versenyző Hölle Martin mutatta be. Az akadályhajtásban a "nagy" négyesfogathajtókon kívül egyedül neki sikerült alapidőn belül hibátlanul teljesíteni a pályát.

2014.06.16. Forrás: Fogathirek.hu
Fotók: Hippoevent.at

Hozzászólások