Lovasok az esőben

Nyáron a negyven fokban, télen mínuszokban, esőben és szélben. A lovassport szerelmeseinek az időjárás sem jelent akadályt, hiszen ha valamit igazán szeretsz, akkor semmi sem tarthat vissza attól, hogy csináld. Ezt láthatta a közönség a május 15-től 18-ig tartó Díjugrató Országos Minősítő versenyen is a Tattersallban, ahol 1142 versenyző állt rajthoz.

Milesz Eszter és Belle – kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Lehet vajon ilyen felhőszakadásban bármit is látni? Vagy esetleg jól teljesíteni a pályán? Elismerésre méltó ebben az időben pályára lépni, az egyszer biztos. A lovakat nem zavarja a zuhogó eső sem, a lovasokat pedig az esőkabát. A Díjugrató Országos Minősítő legemlékezetesebb esőáztatta pillanatait Haga Zsuzsanna örökítette meg. 

Csütörtökön a hatéves lovak versenyszámában Heibl Ágnes és Chirocco példaértékű stíluspályával örvendeztették meg a Tattersall közönségét, amiért joggal járt a nem mindennapinak számító igen magas kilences stíluspont a bírók részéről.

A versenyen ifj. Szabó Gábor ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtott, hiszen a szombati versenynap A/3 *-os versenyszámát megnyerte Timpex Apoleonnal, valamit a vasárnapi A/3*-ban Timpex Bölcsésszel is sikerült győznie, az összevetésben maga mögé utasítva a Fedeles Döntő felnőtt kategóriájának győztes párosát, Szuhai Gyulát és Casingert.

Orosz Anna Boldizsár nyergében – kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Szóval milyenek is a lovasok esőben? Ha a képgalériára kattintasz, akkor megláthatod, hogy ló nem maradt szárazon…

2014.06.12. Sebestyén Dóra, Lovasok.hu
Fotók: Haga Zsuzsanna


KapcsoLÓdó cikkek:

A vihar ellenére teltház a Nemzeti Lovardában >>

Haga Zsuzsanna fotói a Nyeregszemléről >>

Fríz lovak – Barna Sándor ménese >>

Hozzászólások