Szabó Gábor és Timpex Cent nyerte a Budapest Nagydíjat

Vasárnap a Kiskör és a Középkör döntőjével folytatódott a Nemzeti Lovardában megrendezett CSIO*** verseny programja. A napot a Budapest Nagydíj zárta. 

11. versenyszám: Kiskör

Teljes magyar sikerrel kezdődött az utolsó versenynap. A kiskör joker ugratásos versenyszámában a maximális 65 pontot begyűjtve három lovas végzett az élen. A 9 éves Turbo Breakerrel a 13 éves Szuhai Péter lett az első, megelőzve Márki Zoltánt és Gavallért és a 20 éves Szilágyi Rékát, aki a Lord Sinclair apaságú Medea of Brightnesst lovagolta.

Szuhai Péter és Turbo Breaker

Németh Tünde a Pappas Autó és Dezse Margaret az Ernst and Young Magyarország képviseletében gratulált a helyezetteknek.

12. versenyszám: Középkör döntő

99 startot regisztráltak a Magyar Televízió díjáért kiírt középkör döntő hibaidős versenyszámában. A 11 éves Trebox Acoradával a villámgyors Andreas Brenner tudott nyerni, megelőzve a belga Pieter Clemenst aki Cantanót és a két olimpián is lovagló norvég Morten Djupvikot aki Chanelle Z-et lovagolta. A legjobb magyar a 8 éves pej kancával, Lottival starthoz álló Varga Balázs lett, aki a hetedik helyen végzett.

13. versenyszám: nagydíj

Öt lovas teljesítette hibátlanul a budapesti CSIO 160 cm-re kiírt nagydíját. Az összevetésben egyetlenegy lovas, a magyar Szabó Gábor tudott hiba nélkül lovagolni, amivel első lett. Második helyen a német Jana Wargers végzett Lascóval, míg a harmadik helyet az osztrák Roland Englbrecht szerezte meg Poorboyjal.

A magyar díjugrató sport történetének kiemelkedő pontja a mai győzelem, hiszen hazánkban soha ilyen népes és színvonalas mezőnyben nem született nagydíj győzelem. A nyíregyházi Timpex Ménes lovasa sporttörténelmet írt, ami óriási erőt ad a magyar lovassport következő időszakához.

A győztes párosnak, Tarbály István tulajdonosnak és tenyésztőnek, valamint a helyezetteknek Fugli Károly, a versenybíróság elnöke, a KAP Jumping részéről Ten Daria, Cserhalmi Rita a Herendi Porcelán Manufaktúra képviseletében és dr. Budai Gyula országgyűlési képviselő gratuláltak.

2014.07.06.


KapcsoLÓdó cikkek:

Eladó lovak a Timpex Ménesben >>

Ez történt a budapesti CSIO-n eddig >>

Hozzászólások