Kantár? Minek? Díjugratás 150 cm-n kantár nélkül

A Global Champions Tour versenysorozat párizsi állomásán a belga Gregory Whatelet és lova igencsak emlékezetesen teljesítették a pályát a Prix du Qatar versenyszámban. Conrad De Hus fejéről a kilencedik akadály felett lecsúszott a kantár, de a páros így is hibátlanul teljesítette a három hátralévő ugrást.

Gregory Wathelet és Conrad De Hus lecsúszott kantárral az akadály felett
Még 17 képünk van a GTC párizsi fordulójáról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

A kantár tarkószíja előrecsúszott, majd a fülvédővel együtt le is csúszott Conrad De Hus füléről, miközben a pályát teljesítették. "Nem igazán gondolkoztam, csak annyi volt a fejemben, hogy teljesítsem a pályát, hogy minősülhessek a következő napi Nagydíjra." – mondta a belga lovas.

Wathelet nem igazán volt meglepődve, hogy a kantár menet közben lecsúszott lováról, hiszen pár hónappal korábban ez már egyszer megtörtént vele. Conrad kis füle és vaskos nyaka miatt könnyen elhagyja a kantárt: "Tudtam, hogy óvatosnak kell lennünk a kantárral, de fogalmam sincs, miért nem állítottuk elég szorosra."


 

Miközben a kantár és a fülvédő lejött Conradról Whateletnek még volt annyi lélekjelenléte, hogy így is teljesítse az 150 cm-es pályát. "Kicsit féltem, hogy Conrad esetleg belelép a lógó kantárba, de reméltem, hogy nem lesz gond. A fotókon láttam csak, hogy ez veszélyesebb volt, mint azt a lovon ülve hittem."

Wathelet még hozzáteszi: "Conrad nagyon nyugodt maradt, és ennek nagyon örültem. Ha megijed, az nagyon veszélyes lett volna mindkettőnk számára."

Nézd meg, pontosan hogy is történt a hajmeresztő mutatvány:

A páros ezek után visszacsatolt kantárral újra pályára lépett az összevetésben, és sikeresen minősültek a Longines GCT párizsi nagydíjára, ahol végül a tizedik helyen végeztek. 

A Longines Global Champions Tour Grand Prix Paris 2014 CSI5* 1.60m dobogósai: 

  1. Kevin Staut – Silvana HDC
  2. Pius Schwizer – Toulago
  3. Marcus Ehning – Cornado NRW

Még 17 képünk van a GTC párizsi fordulójáról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

2014.07.09. Fordította: Sebestyén Dóra, Lovasok.hu
Forrás: Horseandhound.com, Chronofhorse.com
Képek: Facebook.com/GCTofficialpage

Hozzászólások