Hadak Útja Lovas Sportegyesület

A Hadak Útján Lovas Sportegyesület célja a magyar nép ősi lovas hagyományainak felelevenítése, továbbadása az ifjabb nemzedékeknek. A lovas sport népszerűsítése, a ló és a természet szeretetére való nevelés, környezettudatos magatartásformák kialakítása. A magyarság hagyományos ősi harcmodorának megismertetése, (lovas íjászat, baranta) népszerűsítése, ezáltal a fiatalok nemzettudatának erősítése.


 

A Hadak Útja Lovas Sportegyesület közhasznú lovas tevékenysége:

A lovas sport népszerűsítése lovas programok, lovas táborok szervezése, valamint versenyeken és bemutatókon való részvétel által. A helyi Családsegítő szervezet által minden évben megtartott gyermektábor résztvevői számára, díjtalan lovagoltatás biztosítása. Az isaszegi esélyegyenlőségi program keretein belül fogyatékkal élő gyermekek díjtalan lovagoltatása.

A Hadak Útja Lovas S.E. története:

2004-ben alakult egyesületünk, melyet a lovakat és a lovaglást mindennél jobban szerető emberek alapítottak. Az alakulástól kezdve közhasznúak vagyunk. Egyesületünknek 13 saját lova van, ebből 2 nagy, 2 kisebb ló és 9 sport póni.

Amire büszkék vagyunk: Alakulásunk óta főleg gyermekeket tanítunk lovagolni. Szó szerint több száz gyermek kezdte nálunk a lovaséletét. Több tucat olyan gyermeket "neveltünk" fel akik kis óvodás koruktól a mai napig a lovas sportban szerepelnek. Egyetemisták, dolgozó emberek akik a mindennapi teendőik mellett lovasíjjászok, vagy díjlovagolnak. Büszkék vagyunk rá, hogy kis lovasaink, lovaink minden versenyen helyt becsülettel állnak. Póniaink között van "év lova" cím viselője és háromszoros magyar bajnok ugró póni is. 2014-ben 8-tól 14-éves gyermekek csoportjával 1000 kilométert lovagoltunk le hazánkban felkeresve a legnagyobb lovas rendezvényeket, valamint versenyek és bemutatók helyszíneit.

Tisztelt adózó! Az egy százalék olyan mint a mosoly; semmibe sem kerül, de sokat ad. Kérem segítse munkánkat adója egy százalékával, hogy mi is segíthessünk a hozzánk forduló gyermekeknek. 

Amire az egyesület fordítaná az 1%-os felajánlásokból befolyt összeget:

Napi 15-20 gyermeket lovagoltatunk, nyáron sokszor ennél is többet. A folyamatosan kopó lovasfelszereléseket állandóan pótolni kell. Az esélyegyenlőségi program során felmerülő költségeket is egyesületünk állja. Az általunk szervezett több napos lovastúrákon (Kurultáj, Nyeregszemle, stb.) önköltségi áron vesznek részt a gyerekek. Fenti célokra szeretnénk fordítani a bennünk megbízó adózók felajánlott 1%-át.

Elérhetőségek:

Hadak Útja Lovas Sportegyesület
Cím: 2117 Isaszeg, Március 15. utca 59.
Kapcsolattartó: Nagy Károly
Tel.: 06-30-9716-659
Az egyesület adószáma: 18703966-1-13

Az egyesület bankszámlaszáma: 65100228-11070416

2014.09.26. Lovasok.hu

Hozzászólások