Rovarok a lovak körül

A rovarok nem csak megkeserítik lovad életét, de veszélyes betegségeket is terjeszthetnek. Segítünk, hogy távol tudd tartani őket lovadtól.

Cikkeink a témával kapcsolatban:

 Mi felkészültünk a rovarok elleni támadásra
Az Equimins rovarriasztó termékei segítenek a védekezésben. A tavasz beköszöntével a rovarok is támadásba lendülnek, felébrednek, szaporodnak és ezzel nem csak zavaróak, de veszélyesek is négylábú barátaink számára is, hiszen számos fertőző betegség terjesztői is lehetnek.


 Hogyan szoktasd lovadat a légyriasztó sprayhez?
Sok ló riadozik a spray-k hangjától és a permetezés érzésétől, menekülnek az ijesztő és sziszegő köd elől. A helyzetet gyakran még súlyosbítja, hogy a ló számára fenyegető pózban próbáljuk rávenni, hogy nyugodtan álljon. Íme néhány tipp, hogy megszakítsuk a “spray-terror” ördögi körét.


 “Légy” résen – legyek és lovaink
Ki lehet az, aki képes elviselni a legyeket? Senki, kivéve a madarakat és a békákat, hiszen többek között ezekkel táplálkoznak. A többi állat és az ember számára a legyek főleg nyáron okoznak nagy küzdelmet. Most pár praktikus tanáccsal szeretnénk felvértezni a legyes időszakra.


 Két legyet egy csapásra!
A rovarok nem csak bosszantóak, de még egészségtelenek is, mert a szúrólegyek és a vérszívó böglyök (például a Tabanus bovinus) különböző fertőző betegségek köztesgazdái és terjesztői lehetnek, így az ellenük való védekezés kiemelten fontos.

Kép: canva.com
Frissítve: 2022.08.24.

Hozzászólások