keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Haflingi a pácban
November 14-én az ausztriai Oberdrauberg rendőreinek igencsak szorult helyzetből kellett kiszabadítaniuk egy haflingi lovat. 


Szokatlan látvány: ló az autóút melletti vízelvezetőben

Aznap reggel több tehergépkocsi-vezető is betelefonált a rendőrörsre, hogy jelezze, az út mellett egy magányos ló mászkál. De még mielőtt a rend őrei a segítségére siethettek volna, a haflingi megijedt egy elhaladó teherautótól, felugrott a meredek partoldalra, ahonnan belecsúszott egy 5 méter mély, kővel kirakott vízelvezetőbe. 

A rendőök egy közeli lovarda dolgozóival együttműködve lemásztak a lóért, kötőféket tettek rá, majd a vízelvezetőn át kivezették a szabadba. Még szerencse, hogy azt a bizonyos vízelvezetőt pont egy hafira méretezték, így a paci csodával határos módon karcolásokkal megúszta a balesetet.

A rendőrök időközben előkerítették a ló tulajdonosát is, aki a jövőben remélhetőleg jobban odafigyel majd kalandvágyó kedvencére. 

2013.11.23. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: regionews.at
Haflingi a pácban

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés