keresés a lovardák között


További FEI Nemzetek Díja hírek >>

FEI Nemzetek Díja 2012
St. Gallen, Svájc

Ismét a hollandok nyertek St.Gallenben

Nagy volt a nyomás a tavalyi győztes holland csapat utolsó lovasán, hiszen nem hibázhatott a második fordulóban, mert azzal csapatuk a negyedik helyre csúszott volna. Végül sikerült verőhiba nélkül teljesítenie, és a hollandok így ismét nyerhettek St. Gallenben.

A római Nemzetek Díján sikeres német csapat nem tudta megtartani az első fordulóban elért eredményét. Egy hibaponttal első helyen fordultak, amit Christian Ahlmann és Codex One gyűjtöttek be, majd a múlt heti wiesbadeni Global Champions Tour második helyezettje, Meredith Michaels-Beerbaum és Bella Donna, valamint Rene Tebbel és Light On hibátlant mentek. Marcus Ehningnek nem volt a legsikeresebb versenye, hiszen Plot Blue az első fordulóban kettőt is ütött. Így a németek 5 hibaponttal vezettek az első forduló után.

A pálya legnagyobb nehézségét az utolsó előtti akadály, a hármasugrás okozta. Egy triple bar beugrót két meredek követett, amelyekből az utolsó szűk palánkon nagyon sok ló hibázott, hiszen a pálya végén egy ilyen akadályra már nehezebben tudnak koncentrálni a lovak. Csak három páros tudott dupla hibátlant lovagolni: a svájci Werner Muff Kiamonnal és csapattársa, Clarissa Crotta és West Side van Meerputhoeve nyergében, illetve Tim Stockdale Fresh Direct Kalico Bay-jel is hibátlan maradt, annak ellenére, hogy októberi nyaktörése után szinte csak most ült újra lóra.

A hollandok az első fordulóból egy fa és két alapidő-túllépésért kapott hibapontnyi eredményt vittek tovább. Gerco Schröder eredménye esett ki az első fordulóban, aki a palánkot és az utolsó oxert ütötte.

A németek a második fordulóban nem tudták megtartani helyezésüket, mert ketten is ütöttek kettőt. Az első fordulóban hibátlan Rene Tebbel és Meredith Michaels-Beerbaum eredményei után összesítésben végül 9 hibaponttal hátrébb csúsztak a mezőnyben.

A hazai csapatnak, Svájcnak és a briteknek 8-8 hibapontjuk volt az első fordulóban, de a második fordulóra mindkét csapat javítani tudott az eredményén, mert 3-3 lovasuk is hibátlant ment, így megosztott második helyen végeztek.

A második fordulóban a hollandoknál Leon Thijssen és Jeroen Dubbeldam is hibátlanul mentek, Marc Houtzager pedig egyet ütött, így az ő eredménye volt kieső helyen. Az utolsó lovasuk, Gerco Schröder New Orleansszel nem üthetett, hanem legfeljebb az alapidő túllépéséért kaphatott hibapontot. Ha egy fával végzett volna, akkor a 10 hibaponttal csak negyedikek lettek volna, míg 2 hibaponttal hármas összevetést láthattunk volna. Végül a nagy nyomás ellenére jó pályával 1 hibaponttal végzett, így a hollandok megnyerték a versenyt.

Érdekesség, hogy ugyan Jeroen Dubbeldam most ment először BMC Utaschával Nemzetek Díját, és a hollandok a tavalyihoz képest egészen más csapattal jöttek, mégis volt valami egyezés. BMC Utascha tavaly előző lovasával, Eric van der Vleutennel is bizonyította St.Gallenben kiválóságát, hiszen akkor is verőhiba nélkül ment mindkét fordulóban.

A mostani eredménnyel a holland csapat átvette a vezetést a Nemzetek Díja sorozatban, bár Belgium és Németország csak fél ponttal vannak lemaradva.

A következő forduló Rotterdamban lesz június 22-én, de előtte lévő hétvégén még Cannes-ból jelentkezünk a Global Champions Tour következő állomásáról.

Eredmény >>

Eredmények:

A pálya

B pálya

Összesen

 Pénzdíj (€)

1. Leon Thijssen Hollandia Tyson

4

0

7

64 000

Marc Houtzager Sterrehof's Voltaire

1

(4)

Jeroen Dubbeldam BMC Utascha Sfn

1

0

Gerco Schröder Eurocommerce New
Orleans

(9)

1

2. Werner Muff Svájc Kiamon

0

0

8

36 000

Janika Sprunger Palloubet d'Halong

8

0

Clarissa Crotta West Side V.Meerputhoeve

0

0

Pius Schwizer Carlina

(12)

0

3. Nick Skelton Nagy-Britannia Carlo

4

0

8

36 000

Michael Whitaker Viking

4

(12)

Tim Stockdale Fresh Direct Kalico Bay

0

0

John Whitaker Maximillian

(4)

0

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés