keresés a lovardák között


További Global Champions Tour hírek >>

Global Champions Tour
Valencia, Spanyolország

Brit győzelem Valenciában

A Global Champions Tour a Közel-Kelet után Spanyolországban, Valenciában folytatódott. A brit Ben Maher a szenzációsan teljesítő Tripple X nyergében nyerte meg a fordulót. Michael Whitaker lett a második Vikinggel.

A valenciai Global Champions Tour során még lehetett minősülni az Olimpiára, így a lovasok megpróbálták a maximumot kihozni a versenyből, bár ez nem mindenkinek sikerült. A második fordulóban például Meredith Michaels-Beerbaum lova, Bella Donna (Baldini II x Calido I) szinte el sem ugrott az egyik meredekre, így teljesen szétütötte a rudakat. Kevin Staut sem járt szerencsésen, Reveur de Hurtebis ellenszegülése során a biztonsági kengyelét elhagyta, így nem folytatta a versenyt.

Öt párosnak sikerült mindkét fordulóban hibátlanul teljesíteni, de további három lovas maradt verőhiba nélkül, csupán az alapidő túllépéséért kapott 1-2 hibapontokkal a hatodik, hetedik és nyolcadik helyen.

Ben Maher a saját tenyésztésű Tripple X (Namelus R x Catango Z) nyergében nagyon kiegyensúlyozott pályát lovagolt. Tripple X a floridai versenyei után februárban pihent, és így újult erővel várják az augusztusi Olimpiát.

Michael Whitaker lova, Viking (Jacomar x Almox Prints J) jól teljesített, annak ellenére, hogy Viking nem a legkönnyebb lovaglású ló. Az összevetésben alig egy másodperccel lovagoltak rosszabb időt a győztes párosnál.

Harmadik helyen, az összevetésben egy verőhibával végzett Denis Lynch és Abbervail van het Dingeshof (Nonstop x Jus de Pomme), akik ugyan jobb időt mentek, mint Ben Maher, de a verőhiba miatt ez nem volt elég a győzelemre.

Utolsóként a brazil Alvaro de Miranda lovagolt az összevetésben, aki AD Rahmannshof's Bogeno nyergében (Baloubet du Rouet x Elanville) két akadályt is leütött, pedig a legjobb időt lovagolhatta volna, de így csak a negyedik helyen zárt. Szintén kettőt ütött Penelope Leprevost és Nayana (Royal Feu x Narcos II), akik így az ötödik helyen végeztek.

A Global Champions Tour második fordulója után továbbra is Edwina Tops-Alexander vezeti a ranglistát, de Denis Lynch a mostani harmadik helyével feljött a második helyre, és csak néhány pont választja el őket, hiszen Edwina a mostani fordulón csak a kilencedik helyet tudta megszerezni. Mivel a szezon még 11 fordulóból áll, így bőven átalakulhat a ranglista.

A következő forduló május 19-én lesz a hamburgi ugróderby ideje alatt.

Eredmény és videók >>

Ranglista a második forduló után >>

Eredmények:

1.forduló 2.forduló

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Ben Maher Nagy-Britannia Tripple X III

0

0

0

41,35

94 050 €

2. Michael Whitaker Nagy-Britannia Viking

0

0

0

42,17

57 000 €

3. Denis Lynch Írország

Abbervail van het Dingeshof

0

0

4

40,91

42 750 €

4. Alvaro de Miranda Brazília AD Rahmannshof's Bogeno

0

0

8

40,62

28 500 €

5.

Pénélope Leprevost

Franciaország Nayana

0

0

8

43,01

17 100 €

6. Gerco Schröder Hollandia Eurocommerce New Orleans

1

1

-

-

8 550 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés