keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Orlov-Rostopchin - Orosz hátasló - Russian Riding horse
Orlov-Rostopchin - Orosz hátasló - Russian Riding horse

Orosz fajta, mely 1845-ben alakult ki, progresszív keresztezést használtak két fajtával, az Orlov Saddlebreddel és a Rostopchin-nel. Később a lovakat átszállították egy másik ménesbe, Limarevo-ba. Az Orlov-Rostopchin kisebb, mint az Orlov Saddle, de kombinált a méret, a típus és az Orlovok díjlovas képessége és a Rostopchin-ok gyorsasága.

Gyönyörű, atlétikus, gyors, robosztus és kitartó, kiválló testfelépítéssel és elegáns főnemesi mozgással. Nyugodt és jó temperamentumú. Leginkább fekete színben található meg a fajta, de előfordul pej és sárga színben is.

A fajta részt vett már a két világháborúban is. A Russian Riding horse nevet az 1930-as években kapta Szovjet tisztviselőktől. A második rekonstruálást a fajtának az 1950-es években kezdték. Segítségül az Ukrán hátaslovat, a Trakehnert, Telivért és Anglo-Magyar lovat használtak. A hidegháborúra kiválló lovakat tenyésztettek ki.

1979-ben ismét javítottak a fajtán, Telivért, Arabot, Félvér lovat, Akhal-Tekinit, Orlov ügetőt és Anglo-Arabot használtak. De ez nem igazán vált be a célnak. Mára a tenyésztés márcsak Telivérrel és Arab fajtával történik.

Fordította: Jenna2

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Orlov-Rostopchin - Orosz hátasló - Russian Riding horse

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés