Előrejelzés hétvégére: Nagyon hideg lesz!

Nagyon hideg idő várható a hétvégén, hajnalonként -10 fok alá süllyedhetnek a hőmérők higanyszálai!

Pénteken reggel -7, -15 fok várható, enyhébb idő délen és nyugaton, hidegebb északon lesz. Egész nap derült lesz az ég felettünk, de nagy melegre sajnos nem kell számítani, a maximumok +3, +5 fok között várhatóak.

A Dunától keletre megélénkül az északkeleti szél, amit erős lökések kísérhetnek!
Késő estére -3, -5 fokig hűl a levegő.

Összefoglalva: 

Kora reggel igen kemény fagy várható, majd a napsütés hatására némileg fagypont fölé melegszik a levegő, de a szeles országrészekben hőérzetünk jóval alacsonyabb lesz.
Ne ezen a napon akarjunk a szabadban lenni, ha módunk van rá, egy csésze meleg teával üljünk le a szobában, és olvasgassunk, vagy nézzük meg, milyen újdonságokkal találkozhatunk a lovasok.hu portálján!

Szombaton -8, -14 fok várható, péntekhez hasonlóan délen és nyugaton lesz némileg enyhébb a hajnal. Az északkeleti szél mérsékelt marad, időnként északkelet felől megnövekedhet a magasszintű felhőzet, de ennek ellenére több órás napsütés várható.
A maximumok +5 fok körül alakulnak, az enyhébb légmozgásban kicsit kellemesebbnek érezhetjük. Késő estére -2, -5 fok lesz, csapadék nem várható.

Összefoglalva:

Az előző napnál némileg enyhébb lesz a reggel, a nappali felmelegedés is erősebbnek ígérkezik, míg a légmozgás sokat veszít erejéből. Ennek köszönhetően, megfelelő öltözetben néhány órás szabadtéri mozgásra is lehetőséget teremt az időjárás, akár egy lovaglás is belefér.

Vasárnap reggel -7, -12 fok között alakul a hőmérséklet, délen lesz enyhébb az idő, míg északon a leghidegebb. A délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül, északnyugaton erős lökések kísérhetik. Felhőkre leginkább a Tiszántúlon számíthatunk, ott időszakosan megnövekszik majd a gomolyfelhőzet.

A maximumok +7 és +10 fok között várhatóak, késő estére -1, -3 fokig hűl a levegő.
Csapadék nem várható.

Összefoglalva:

Továbbra is hideg lesz a reggel, de napközben gyors felmelegedés várható, +10 fok körüli csúcshőmérséklettel, igazi kora tavaszias idővel, sok napsütéssel.
A Dunántúlon, különösen annak északi felén feltámad a délkeleti szél, máshol gyenge marad a légmozgás. Ilyen időben már bátrabban kimehetünk a szabadba, 1-2 órára még gyerekekkel is, hogy feltöltődjünk kedvenc időtöltésünkkel a friss levegőn.

Összességében: Az ilyenkor megszokottnál több fokkal hidegebb idő várható, pénteken többfelé erős széllökésekkel. A hétvége második felében sokat enyhül az idő, vasárnap délután már enyhe, mérsékelt lesz a légmozgás az ország nagy részén, miközben +10 fok körüli csúcshőmérséklet várható.

A jövő hét elején további felmelegedés lesz, 12-15 fok körüli maximumokkal, de felhősebb idővel. Csapadék a hosszú hétvége teljes időtartama alatt nem várható!

2022. 03. 10.
Az előrejelzés pontosságáért a MetKép felel!
Előrejelző: Paróczai Attila
Kép forrása: Canva

Hozzászólások