Szilvásvárad mellett a Nemzeti Lovarda felújítását is megnyerte

Ismét egy lépéssel közelebb a Nemzeti Lovarda felújítása: kiderült, hogy ki újíthatja fel az egykor szebb napokat is látott Tattersallt, és egyúttal az is, hogy a munkálatok az előzetesen becsültnél többe fognak kerülni.

Fotó: Kovács Iván

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által kiírt tender eredménye március 24-én jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben. Eszerint a Nemzeti Lovarda meglévő épületeinek átalakítására és bővítésére, illetve új épületek építésére kiírt tendert a W-F Nemzeti Lovarda Konzorcium nyerte meg. A konzorciumot alkotó két cég egyike Mészáros Lőrincé, és a másik is sokszor jut mostanában hasonló lehetőségekhez – írja az Index.

A felcsúti polgármester, valamint felesége és lánya tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. és a West-Hungária Bau Kft. az eredetileg becsült 1,8 milliárd helyett 2,5 milliárd forintért végzi el a munkálatokat.

Nem ez az egyetlen lovardafelújítás, amit egy Mészáros Lőrinchez köthető cég végez. Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad kiemelt fejlesztésére kiírt meghívásos közbeszerzést is egyedüli ajánlattevőként nyerte egy másik cége, a Mészáros és Mészáros Kft., valamint konzorciumtársa, az Euro Campus Kft. 2015 novemberében – ráadásul az előzetesen közzétettnél jóval drágábban végzik a munkálatokat.

A Ménesgazdaság felújításáról szóló hírekben ugyanis 2013-ban és 2014-ben még rendre 1,6 milliárd forint szerepelt, de a 2014 utolsó napjaiban megjelent közbeszerzési kiírásban a szerződés előzetesen becsült értéke már 4,6 milliárd forint volt. Végül a közbeszerzési eljárás eredményeként aláírt szerződésen már nettó 6,2 milliárd forintos vállalási ár szerepel. Ez 1,6 milliárddal magasabb a szerződés előzetesen becsült értékénél és majdnem négyszerese az eredetileg becsült összegnek.

A Nemzeti Lovarda esetében ehhez képest csak csekély, mindössze 700 millió forintos drágulásról beszélhetünk.

2016.03.24. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Frissítve: 2022.08.04.

Hozzászólások