A magyar ló és a magyar lótenyésztés hírnevét öregbítik

A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége idén hetedik alkalommal adta át a Magyar Lóért Díjat, mellyel olyan lovakról, sportlovakról és tenyésztőkről kívánnak megemlékezni, akik nemzetközi szinten öregbítették a magyar ló és a magyar lótenyésztés hírnevét.

MSLT Tenyésztők Hétvégéje – Fotó: Mile Nikolett

A Magyar Lóért Díj 2016-os díjazottjai:

Magyar Lóért Díjat kapott Nagy Balázs, a kitűnő ugróképességet örökítő kisbéri félvér kanca, Széplak XIII Szellőcske tenyésztője.

A kanca Istafan nevű méntől született csikója, Istafan Sissy a Magyar Sportló és Magyar Félvértenyésztők Országos Egyesülete kancavizsgáján a 4 éves kategória győztese lett, később megnyerte az olasz nemzeti bajnokságot.

Széplak XIII Szellőcske BN Silver nevű csikója az MSLT ménvizsgán a 3 éves kategóriában második helyezést ért el, 2015-ben pedig a díjugratásban a legeredményesebb 4 éves ló lett.

Kitüntették a Mezőhegyesi Állami Ménest, Mezőhegyes Nonius-8 Taksony tenyésztőjét, valamint Németh Krisztiánt, a ló hajtóját és tulajdonosát.

Mezőhegyes Nonius-8 Taksony 2015-ben Mezőhegyesen, az I. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságán az 5 éves lovak kategóriájában világbajnoki bronzérmet szerzett.

MSLT Tenyésztők Hétvégéje – Fotó: MSLT

Szintén Magyar Lóért Díjat vihetett haza Takács Péter, a többszörösen nyertes magyar sportló, Isti tenyésztője és lovasa, ifj. Tóth László.

Isti és lovasa 2015 legkiemelkedőbb díjugrató sikereit érték el: az aacheni Díjugrató Európa-bajnokságon a páros az egyéni 32. helyet szerezte meg, hajszállal lemaradva a döntőről. Ez hosszú idő óta a legjobb magyar teljesítmény volt kontinensbajnokságon. További kiemelkedő eredményeik az év során:

  • Országos Bajnokság bronzérmes párosa
  • a budapesti CSIO***W Furusiyya FEI Nemzetek Díja 5. helyezettjei a magyar csapat tagjaként
  • a samorini CSI4* Nagydíj 7. helyezettjei

Baksa Sándor a hidegvérű lovak tenyésztésében végzett munkájáért kapott elismerést.

Gratulálunk a díjazottaknak!

2016.03.24. Forrás: MLOSZ
Fotó: Mile Nikolett, MSLT, Canva
Frissítve: 2022.08.10.

Hozzászólások