A magyar lovas rendőröknél nincs esőnap

Öt ország lovas rendőrei és a magyar lovas polgárőrök részvételével zajlott az immár második alkalommal megrendezett Nemzetközi Rendőr Lovasverseny Kiskunhalason. A résztvevők olykor jól bőrig áztak ugyan, de az akadályok nem fogtak ki rajtuk.

Az idén második alkalommal megrendezett Nemzetközi Rendőr Lovasverseny alkalmából a magyar rendőr és polgárőr lovas egységek, valamint a meghívott külföldi országok lovas szolgálatai mutatták be és mérték össze tudásukat.

A Készenléti Rendőrség szervezésében öt ország részvételével zajlott a verseny a kiskunhalasi Hirling József Lovaspark területén.

A versenyen a szlovén, lengyel, cseh és szlovák rendőrség képviselői mellett az Országos Polgárőr Szövetség, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség lovas rendőrei vettek részt. A megmérettetésen két kategóriában díjazták a lovasok tudását.

A szimultán verseny kategóriában első helyezett lett Drahos József polgárőr (Alsószéktó-Matkó-Kisfái Polgárőr Egyesület). A második helyen Szőke Viktor (Kiskunhalasi Lovasiskola), a harmadik helyen pedig Balogh Csaba r. törzsőrmester (Készenléti Rendőrség) végzett.

Az összetett akadályverseny kategóriában az első helyezett Uros Kocbek, a szlovéniai rendőrség rendőrtisztje lett. A dobogó második fokára Sipos Balázs r. törzsőrmester állhatott fel, Dejan Fornecki rendőrtiszt – szintén a szlovéniai rendőrség munkatársa – pedig harmadikként végzett.

A legeredményesebb külföldi versenyzőnek járó díjat a szlovén Uros Kocbek kapta, a legeredményesebb hölgy versenyző Dr. Rácz Adrienn polgárőr, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatának elnöke lett, a legeredményesebb polgárőr versenyző pedig az Alsószéktó-Matkó-Kisfái Polgárőr Egyesületet képviselő Drahos József.

A díjakat Tuska Pál versenybíró és Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka adta át.

Még 20 képünk van a Nemzetközi Rendőr Lovasversenyről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

A legeredményesebb magyar rendőr különdíjat Varró József nyugalmazott határőr alezredestől vehette át Sipos Balázs r. törzsőrmester.

2016.06.14. Forrás és fotó: Police.hu
Frissítve: 2022.07.26.
Illusztráció: Canva

Hozzászólások