Őrangyal nyerte a Kali Díjat az Ügetőn

A május 23-i versenynap fő attrakcióját, a Kali Díjat Őrangyal és Lakatos Csaba könnyedén nyerte. Palkó (Kovács Dóra) és Nyíres (Hajnal Tibor) lettek a további helyezettek.

Őrangyal és Lakatos Csaba könnyedén nyerte a Kali Díjat az Ügetőn

Összefoglaló a 2015. május 23-i versenynap futamairól

1. futam

A start után Medália kezdett a legjobban, és vette magára a vezető szerepét. Rozy la bush galoppozott, ezért kizárták a versenyből. Az első egyenesben kettes fogatokká alakult a mezőny, az első sorban Medália és Oli Sun ügettek, a másodikban pedig Pannus-Com és Ileda Bi. A túlsó oldalra érve Medália vezetett, Oli Sun csak a második, Ileda Bi a harmadik, Pannus-Com pedig a negyedik helyen ügettek. A befutóra fordulva Ileda Bi-t megindította hajtója, fel is ügetett a vezető Medália mellé, majd meg is előzte őt, de megindult Oscar Wilde és No Bi is, valamint Rozália. A cél előtt Rozália be tudta hozni lemaradását, majd meg is nyerte a versenyt.

Befutási sorrend: Rozália (12) – Ileda Bi (7) – Oscar Wilde (9)
Győztes idő: 21,8 

2. futam

A legjobb startot Rocket Boy vette, de Prudy és Oldtimer Diamant is remekül kezdtek. A start után Rafael Bit hibázgatott, ezért kizárták a versenyből. Az első egyenesben libasorban ügetett a mezőny, Rocket Boy vezetett, második helyen Oldtimer Diamant, a harmadikon pedig Prudy. A túloldalra érve kettes fogatok alakultak. Az első sorban Rocket Boy és Prudy, a másodikban Oldtimer Diamant és Harlynda jöttek. A befutó egyenesben Rocket Boy megpróbált eltávolodni a többiektől, Prudy próbálta őt megszorítani, végül Harlynda kívülről megelőzte az versengő párost. Rocket Boy-t utólag tisztátalan ügetés miatt kizárták a versenyből, így Oldtimer Diamant-é lett a harmadik hely.

Befutási sorrend:   Harlynda (5) – Prudy (8) – Oldtimer Diamant (3)
Győztes idő:    19,5

3. futam

Az autóstart után legjobban Sholty Csabi és Saxicola Jet álltak a mezőny élére, mögöttük Redwood Vita és Rise N Shine is szintén jól kezdtek. Az első egyenesben Rise N Shine átvette a vezetést, mögötte kettes fogatok alakultak, Sholty Csabi Redwood Vita-val, Sóhajka pedig Santana-val. A túlegyenesben még mindig biztosan vezetett Rise N Shine, mögötte Redwood Vita a második volt, Sholty Csabi a harmadik, Sóhajka a negyedik, Suttogó pedig az ötödik. Saxicola Jet kifáradt, és galoppozni kezdett. A befutó egyenesbe érve Rise N Shine ügetett továbbra is az első helyen, Sholty Csabi fel tudott jönni a második helyre, Redwood Vita volt a harmadik. A sorrend a célig nem változott. Lejelentették Serial Killer NP-t.

Befutási sorrend: Rise N Shine (6) – Sholty Csabi (3) – Redwood Vita (7)
Győztes idő: 19,2

4. futam

Hajtóváltozás: Super Gull-t Bazsonyi Zsolt helyett Kuru Norbert hajtja. A start után rögtön hibázott Tas Lick. Sweet Dream kezdett legjobban, valamint Samu. Tárkány és Tündér Szépe is hibázott.Az első egyenesben Samu vezetett, Sweet Dream ügetett a második helyen, tőlük lemaradva a harmadik Tini-mia volt. Super Gull hibázott. A túlsó oldalon még mindig Samu ügetett az élen, de már elfáradt, Sweet Dream-mel együtt. Tini-mia megindult, a befutó kanyarába érve már át is vette a vezetést. A befutó egyenesben megindították az eddig várakozó lovakat, Topmodellt, Tiara Bosst és Tökéletest is. Utóbbi hibázott, kizárták a versenyből. A célba Tiara Boss ért be elsőként, majd Topmodell és Tequila Hush. 

Befutási sorrend: Tiara Boss (13) – Topmodell (5) – Tequila Hush (12)
Győztes idő: 21,7

5. futam

Hajtóváltozás: Napfényt Bazsonyi Zsolt helyett Kuru Norbert hajtja. A fordulóstart csak másodikra volt sikeres. A startot legjobban Pákó Yankee, Ösztönző és Mistral vették, Nudli pedig hibázott. Kairo Sun a start után könnyedén jött fel a vezető helyre. Az első egyenesbe érve a mezőny kettes fogatokba rendeződött, elöl Kairo Sun Mistral-lal, mögöttük a második sorban pedig Ösztönző Rimella-val ügetett. A túlegyenesben nem változott a lovak sorrendje, az egyenes végén Kairo Sun-t megindította hajtója, így átvette a vezetést. A befutóba érve Rimella megindult, és elügetett Kairo Sun mellett. Ő nyerte ezt a futamot.

Befutási sorrend: Rimella (6) – Kairo Sun (8) – Száguldj! (5)
Győztes idő: 22,9

6. futam

A fordulóstart csak másodikra sikerült a fogatoknak. A start után Orinoco kezdett a legjobban, illetve Palkó és Nixon is remek startot vettek. Az első egyenesben Palkó vállalta magára a vezető szerepet, mögötte közvetlenül Nixon ügetett, majd Philadelphia és Orinoco kettesfogata érkezett. Egy körön keresztül nem változott a fogatok sorrendje, az utolsó kanyarban viszont megindították hajtóik Őrangyalt, majd Nyírest is. A fáradó vezetőket könnyedén lehagyva Őrangyal nyerte a versenyt. Nyíres hajtója Hajnal Tibor óvást emelt Őrangyal hajtója Lakatos Csaba ellen, szorítás címén. A versenyintézőség az óvást megtárgyalta, és azt elutasította.

Befutási sorrend: Őrangyal (9) – Palkó (7) – Nyíres (5)
Győztes idő: 17,9

7. futam

A start előtt Ördöglány hibázgatott, de a start pillanatában már ügetett. A start után a vezető szerepét Láss csodát! vállalta magára, mögötte sorban Prometheus és Ördöglány következtek. Onze De Mayo elgaloppozta esélyeit. Az első egyenesben Láss csodát! vezetett, mellé feljött Ördöglány, a második sorban Vernon Boko és Prometheus következtek, mögöttük pedig Jonatán ügetett. A túloldalon még mindig Láss csodát! ügetett legelöl Ördöglánnyal. Jonatán-t és Örömtűz-et a túlegyenes második felén megindították. A kanyar után Vernon Boko elugrotta magát, kizárták a versenyből. A befutó egyenesben Láss csodát! eltávolodott a mezőnytől, mögötte Jonatán, Örömtűz, és Prometheus hármas fogata versengett a helyezésekért. Láss csodát! könnyen nyerte a versenyt, Örömtűz lett a második, Prometheus a harmadik.

Befutási sorrend: Láss csodát! (1) – Örömtűz (3) – Prometheus (5)
Győztes idő: 18,8

8. futam

Lejelentették Nelli Gull-t. A start után Ostrom kezdett a legjobban, mögötte Pentatlon és Jódlis szintén jól indítottak. Nemo a negyedik, Laza pedig az ötödik helyre álltak be mögéjük libasorban. Az első egyenesben változatlan volt a fogatok sorrendje. A túloldalon hajtója megindította Jódlist, aki megelőzte a fáradó Pentatlont. Nemo szintén előzésbe kezdett. A befutóban már magabiztosan vezetett Jódlis, és távolodott a mezőnytől. Nemo követte őt, fel tudott ügetni a második helyre, de Ostrom a cél előtt még vissza tudta verni Nemo támadását.

Befutási sorrend: Jódlis (7) – Ostrom (5) – Nemo (4)
Győztes idő: 18,7

A következő ügető versenynap május 30-án szombaton lesz:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. május 30-án 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 
 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.05.27. Forrás: Kincsem Park

 

Hozzászólások