Ló- és holtverseny az éjszakában

Tickle The Queen nyerte a Commander Gátversenyt, az Agárversenyen 250 méteren Jagger, míg 400 méteren Booksy diadalmaskodott. A Péntek Esti Szuper Sprintben holtverseny született Lali Király és Oldtimer Diamant között.

45 képünk van a Lóverseny az éjszakában futamairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Összefoglaló a 2015. augusztus 21-i "Lóverseny az éjszakában" versenynap futamairól

Tickle The Queen (Martin Cagán) nyerte a Commander Gátversenyt. Thor (Jozef Parigál) és Graceland (Kriskó Norbert) szerezték meg a helyezéseket.
A 400 méteres Agárverseny Booksy győzelmét hozta, míg 250 méteren Jagger diadalmaskodott.
A Péntek Esti Szuper Sprintben holtverseny született, Lali Király (Németh Viktória) és Oldtimer Diamant (Vezér Emese) egyszerre érte el a célvonalat.

1. futam – galopp gát:

A próbaugrásnál Martinella megvált lovasától, ezért lejelentésre került. Graceland ment el vezetni a start után, de a tribün elé érve Thor ment fel mellé és átvette a vezetést. Az első kanyarba érve Tickle The Queen is megjelent a vezető kettősnél. Ma-Hill és Istanbul következtek utánuk, míg Dzsin ekkor már kiszakadt utolsó volt. A túloldalra érve Ma-Hill rosszul ugrott és megvált lovasától. A táv felénél átvette a vezetést Tickle The Queen, de az utolsó kanyarig még próbálta tartani a tempót Thor is, de Graceland már ekkor lemaradt. A célegyenesben könnyen kézből tartotta vezető pozícióját és megőrizte az első helyét Tickle The Queen, második így Thor lett, míg harmadiknak Graceland futott be Dzsin előtt.

Befutási sorrend: Tickle The Queen (1) – Thor (2) – Graceland (6)
Lejelentették: Martinella (7)

2. futam – galopp sík:

A verseny első felében Timike és Bistry kettőse volt elől. A kanyarban Dimenzió látszódott megindulni, de nagyon kisodródott. Timike hozta a lovakat a célegyenesre, őt Bistry és Rebellis követték, de később kívülről többen is megjelentek. Máramaros, Donna Príma indultak meg nagyon. A célba egyszerre robbantak be, de Máramaros kicsivel előrébb volt Donna Prima-nál, majd Bistry ért célba harmadiknak.

Befutási sorrend: Máramaros (2) – Donna Príma (3) – Bistry (7)

Máramaros és Donna Prima egyszerre robbantak be a célba. – 45 képünk van a Lóverseny az éjszakában futamairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

3. futam – agár:

Rio és Booksy kezdtek a legjobban, az utolsó 100 méteren Grafit és Sindy is megindultak. Booksy nyerte a futamot, Grafit és Rio lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Booksy (2) – Grafit (5) – Rio (1) 

4. futam – ügető:

Meglepetésre a favorit Tarita Teriipia AT a startnál kiszállt a versenyből. Il Barto ment el vezetni, mögötte Temass, Trotter, Tárkány, Tell Vilma sorrendben ügettek a fogatok és ez nem is változott a verseny folyamán.  A célvonalon is ebben a sorrendben haladtak át az ügetők, a futam után azonban a Versenyintézőség a másodiknak célbaért Temass-t tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Il Barto (3) – Trotter (1) – Tárkány (2)
Lejelentették: Surviver (8)
Győztes idő: 21,3

5. futam – agár:

Jagger és Dolores voltak a leggyorsabbak az indítás után. Jagger kisebb meglepetésre nagyon könnyen nyerte meg a futamot, Natiry érkezett meg a második helyre, Dolores lett a harmadik.

Befutási sorrend: Jagger (2) – Natiry (3) – Dolores (1) 

Mindenki meglepetésére Jagger könnyedén nyert. – 45 képünk van a Lóverseny az éjszakában futamairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

6. futam – ügető:

Padova és Plinioz kettőse indult a legjobban, két lónak sikerült gyengén a start: San Francisco és Suttog kettőse kiszakadt a mezőnyből. Az első egyenes végén Serial Killer NP kezdte meg a zárkózást és a túlsó oldalra érve felment a vezető Padova mellé, őket Plinioz és Isetta, majd Saxicola Jet és Shergar kettesfogata követte. Az ügető kijárathoz érve Isetta vette át a vezetést és innentől kezdve végig vezetve, biztosan nyerte is a futamot, Padova megőrizte a második helyet, míg harmadiknak Saxicola Jet szaladt fel.

Befutási sorrend: Isetta (9) – Padova (1) – Saxicola Jet (4)
Győztes idő: 17,3

7. futam – ügető sprint:

A döntő résztvevői: Lali Király (1), Rosamundi (3) , Oldtimer Diamant (5) , Menedzser (7) 

Rosamundi a döntő futamban nem ért fel az autó mögé, így ő lényegében már nem volt versenyben. A másik három résztvevő, majdnem fej-fej mellett ügettek, Menedzser volt kicsit hátrébb, mint Lali Király és Oldtimer Diamant. A két ló annyira közel volt egymáshoz, hogy a célfotó sem tudott dönteni, így holtverseny lett az élen, Menedzser a harmadik.

Befutási sorrend: Oldtimer Diamant (5) és Lali Király (1) holtversenyben – Menedzser (7)
Lejelentették: Rubino TIM (2)
Győztes idő: 04,0 

Célfotó alapján is holtverseny alakult ki Oldtimer Diamant és Lali Király között. – 45 képünk van a Lóverseny az éjszakában futamairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

A következő "Lóverseny az éjszakában" szeptember 4-én pénteken lesz a Kincsem Parkban a Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show keretében:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. szeptember 4-én pénteken 18:00 órai kezdettel
  • A belépés 18 éves korig ingyenes, 18 év felett 600 Ft, melyből 400 Ft szabadon lejátszható a lóverseny vagy agárfutamokra

Megközelíthetőség:

 

A versenyekről közvetít a 

2015.08.25.
Forrás: Kincsempark.hu
Alagi Zsokéiskola – Kovács Botond
Fotók: Dr. Kovács Gábor

 

Hozzászólások